اقامت گردشگران در پرههای صیادی گیلان
با پیشنهاد معاونت گردشگری اداره کل و همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دورههای مقدماتی آشنایی با گردشگری جهت استفاده دومنظوره از جایگاههای پرّه در قالب خانه مسافر برای اعضای ۶ پره صیادی برگزار شد.
به گزارش تدبیرشرق, حمیدرضاآذرپور با اشاره به برنامهریزی برای اجرای آزمایشی طرح استفاده دومنظوره از پرههای صیادی در گیلان اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای گردشگری جایگاههای پرّه صیادی و در راستای ارتقای وضعیت اقتصادی آنها در گیلان، پس از برگزاری جلسات متعدد با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بازدید از امکانات موجود و ارائه راهنماییهای لازم با طرح استفاده دومنظوره از جایگاههای پرّه صیادی بهعنوان خانه مسافر موافقت شد و در صورت اصلاح وضع موجود و اعمال تغییرات لازم میتوانند برای اخذ مجوزهای لازم اقدام کنند.
وی با تأکید بر لزوم آموزشهای لازم در این زمینه به صاحبان این جایگاهها افزود: با پیشنهاد معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان و همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دورههای مقدماتی آشنایی و آموزش مبانی گردشگری بهصورت آزمایشی برای اعضای 6 پرّه صیادی برگزار و گواهینامههای شرکت در این دورهها نیز صادرشده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان با بیان اینکه گردشگری خلاق امکان استفاده از ظرفیتهای مغفول استان را فراهم میکند، گفت: یکی از مهمترین ظرفیتهای گردشگری گیلان، توسعه گردشگری کشاورزی است و اجرای این طرح بر اساس استانداردهای لازم، در صورت موفقیت و اقبال عمومی میتواند زمینهساز فعال شدن یکی دیگر از ظرفیتهای این استان در صنعت گردشگری و توسعه آن باشد.
آذرپور با اشاره به مزیتهای استفاده دومنظوره از جایگاههای پرّه صیادی تصریح کرد: صیادی یکی از شغلهای اصلی فصلی مردم در گیلان است و این فعالیت حرفهای علاوه بر اینکه شغل جمع کثیری از مردم منطقه است، فرهنگ، آیین و شیوه خاصی از زندگی مردمان گیلان را نیز یادآور میشود و با استفاده دومنظوره از این جایگاهها ضمن ایجاد فضای اسکان، گردشگران از نزدیک میتوانند با زندگی صیادان و فرهنگ صید در گیلان آشنا شده و تجربه همراهی با صیادان را در دورههای مجاز صید داشته باشند.
به گزارش فارس، صید پرّه یا تور گستر یکی از قدیمیترین روشهای صید ماهیان استخوانی ازجمله ماهی سفید در حاشیه جنوبی دریای کاسپین و میراث فرهنگی ناملموس گیلان است، در این روش یک سر توری که معمولاً هزار متر طول و هفت الی ۱۰ متر ارتفاع دارد در دریا گسترده میشود و سر انتهایی تور بافاصله حدوداً ۱۰۰ متری از نقطه اولیه به ساحل بازمیگردد. قطر سوراخهای تور پّره بهاندازهای است که تنها ماهیان بالغ را صید کرده و بنابراین در حفظ ذخایر بزیستی و بچه ماهیها بسیار مؤثر است. درگذشته کشیدن و جمعکردن تور توسط نیروی صیادان و با کمک حیوانات صورت میگرفته و صیادان با خواندن اشعار محلی انسجام و شور ویژهای را ایجاد میکردند؛ اما امروزه این کار توسط نیروی مکانیکی تراکتور صورت میگیرد.
/فارس