مدیرعامل شرکتهای سرمایهگذاری گیلان خبر داد: ۱.۹ میلیون گیلانی سهام عدالت دارند / توصیه ما به سهامداران انتخاب روش غیرمستقیم است
مدیرعامل شرکتهای سرمایه گذاری گیلان با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون و ۹۳۳ هزار گیلانی سهام عدالت دارند، گفت: تاکنون ۱۳۵ میلیارد تومان سود سهام پرداخت شده است.
به گزارش تدبیرشرق,به نقل از مهر، ابراهیم قنبرپور با بیان اینکه سال ۱۳۸۵ سهام عدالت به فرمان رهبری به پیشنهاد دولت وقت از طریق شرکتهای سرمایهگذاری استانی در قالب تعاونیهای سهام عدالت شهرستانی به ۵۰ میلیون نفر از ایرانیان واگذار شد، اظهار کرد: از این تعداد یک میلیون و ۹۳۳ هزار و ۵۳۵ گیلانی نیز دارای سهام عدالت هستند.
وی با اشاره به اینکه سهام به صورت تمام قسط به مردم واگذار و مقرر شد در این سالها قسط سهام از سود حاصله شرکتهای سرمایه پذیر پرداخت شود، افزود: رهبر معظم انقلاب در همان ابتدا ۵۰ درصد سهام را به مددجویان کمیته امداد و افراد تحت پوشش بهزیستی بخشیدند.
مدیرعامل شرکتهای سرمایه گذاری گیلان ادامه داد: سهام مددجویان کمیته امداد و افراد تحت پوشش بهزیستی برای هر خانوار ۵ نفره به ازای هر نفر یک میلیون تومان و برای دهکهای دیگر به ازای هر نفر ۵۰۰ هزار تومان بوده است.
وی با اشاره به اینکه مقرر شده بود این سهام طی ۱۰ سال و تا پایان سال ۹۴ آزادسازی شود، افزود: به دلایل مختلف این سهام بعد از ۱۰ سال آزاد نشد تا اینکه در ۹ اردیبهشت ماه سال جاری ابلاغیه مقام معظم رهبری مبنی بر آزادسازی سهام عدالت در سه بند به دولت ابلاغ شد.
قنبرپور در ادامه با بیان اینکه ارزش سهام گیلانیان در مقطع واگذاری حدود هزار میلیارد تومان بوده است که امروز ارزش سبد سهام سهامداران گیلانی به قیمت بازار بین ۱۶ تا ۱۹ هزار میلیارد تومان میباشد، بیان کرد: برای عملکرد سالهای مالی ۹۵، ۹۶ و ۹۷ مبلغ ۱۳۵ میلیارد تومان سود سهام به سهامداران پرداخت شده است.
وی به اعلام شماره شبا ۸۵ درصد یعنی معادل یک میلیون و ۶۴۸ هزار و ۲۷۲ نفر از سهامداران گیلانی به سامانه، تأکید کرد: سهامداران باقیمانده نیز در اسرع وقت شماره شبای خود را به سامانه اعلام کنند.
مدیرعامل شرکتهای سرمایه گذاری استان گیلان با اشاره به اینکه ۴۹ شرکت، شرکتهای سرمایه پذیر سهام بودند که از این تعداد ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیر بورسی است، افزود: بعد از ابلاغ رهبر معظم انقلاب مبنی بر آزادسازی سهام عدالت دو انتخاب مستقیم و غیر مستقیم پیش روی سهامداران قرار گرفت.
وی در ادامه با اشاره به جزئیات هر دو روش، گفت: در روش مستقیم سهامداران میتوانند با ورود به سامانه www.samanese.ir مدیریت سهام خود را در قالب ۳۶ شرکت بورسی انتخاب کنند. در این روش سهامداران تنها از سود سالیانه و فروش سهام بهره مند خواهند شد.
قنبرپور با بیان اینکه در روش غیر مستقیم سهامدار مالک تعدادی از سهام شرکتهای سرمایهگذاری استانی خواهند بود، اظهار کرد: شرکت سرمایه گذاری استانی به نمایندگی از سهامدار مدیریت سهام شرکتهای سرمایه پذیر سهامداران را برعهده خواهد گرفت.
وی به مزایای انتخاب روش غیر مستقیم از سوی سهامداران اشاره و تصریح کرد: در این روش سهامداران از افزایش قیمت سهام شرکتهای سرمایهگذاری استانی پس از عرضه اولیه در بورس، از پروژههای سوده استانی و انتفاع مضاعف مالی، از اولویت بکار گیری و اشتغال سهامداران در پروژههای استانی واگذار شده به شرکت واگذار، از پاسخگویی به سهامداران در شهر محل سکونت و خدمات ویژه توسط شرکتهای تعاونی سهام عدالت شهرستانی و کمک به تحقق اهداف هشت گانه سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی بهره مند خواهند شد.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری استانی گیلان با بیان اینکه یکی از توصیههای ما به سهامداران انتخاب روش غیر مستقیم برای مدیریت سهام خود است، گفت: یکی از مهمترین دلایل این توصیه بند ۳ ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۹ اردیبهشت است که در آن به صراحت آورده شده که نسبت به سهام باقیمانده در شرکتهای سرمایهگذاری استانی، شورای عالی بورس موظف است ضمن تشویق ماندگاری صاحبان سهام در شرکتهای مذکور از طریق مبادی ذیربط هر چه زودتر زمینه ورود این شرکتها را در بورس فراهم کند.
/دیارمیرزا