آخرین خبرهااسلایدرعلم و تکنولوژی

آیا هوش مصنوعی نخستین دارو برای درمان کرونا را تولید خواهد کرد؟

هوش مصنوعی

مدتی است که هوش مصنوعی وارد صنعت داروسازی جهان شده است. حتی هوش مصنوعی موفق شد اخیرا نخستین داروی خود را تولید کند. اکنون با شیوع ویروس کرونا پرسشی که مطرح می شود این است که آیا هوش مصنوعی می تواند برای درمان کرونا راهی پیدا کند یا خیر.

به گزارش تدبیرشرق، غربالگری مجازی بیماری ها از طریق هوش مصنوعی شامل بررسی ترکیبی گسترده از طریق شبیه سازی رایانه و تسریع در تولید دارو است.

مطالعات بی شماری توانایی سیستمهای هوش مصنوعی در ارائه تصمیمات دقیق در مورد تشخیص و درمان سرطان را نشان داده است. اکنون می دانیم که در نتیجه کرونا بیش از ۲۱۰۰ درگذشته اند و ۴۳۰۰۰ نفر در بیمارستان ها باقی مانده اند. آیا می توان از این کار جلوگیری کرد یا حداقل سرعت درمان دارویی را تسریع کرد؟

در حقیقت تا این لحظه هیچ پادزهری برای کرونا کشف نشده است. این ماجرا برای زندگی در دنیای فناوری پیشرفته امروز ، به نظر مسخره می رسد. درواقع بسیار عجیب است که مردم در شرایطی می میرند که ما در دوران شکوفایی هوش مصنوعی قرار داریم. محققان از هوش مصنوعی برای ردیابی شیوع ویروس کرونا در ووهان استفاده کرده اند ، همچنین این فناوری برای مقابله با بحران مواد مخدر در آمریکا نیز به کار گرفته شده است.

اکنون چرا می توانیم امیدوار باشیم هوش مصنوعی بتواند سریعتر از انسان داروی درمان کرونا را کشف کند؟ پاسخ ساده است. یک سیستم رایانه ای می تواند از طریق داده های گسترده خود به سرعت به انبوهی از اطلاعات طبقه بندی شده دست پیدا کند اما همزمان یک محدودیت بزرگ داریم. تولید دارو به واسطه هوش مصنوعی به داده نیاز دارد و داده های بیماری کرونا محدود و نوظهورند.

در بیماری هایی مثل سرطان و آلزایمر حجم داده های خوراک هوش مصنوعی بسیار وسیع و متعدد و مرتبط با جوامع آماری از طیف های متعددی مثل زنان، مردان، کودکان، بزرگسالان و .. است اما حجم داده های آماری کرونا محدود است. با همه این محدودیت ها باز هم سرعت پردازش اطلاعات توسط سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی چندین برابر انسان خواهد بود.

فراموش نکنیم که هوش مصنوعی در ژانویه نخستین دارویی که به طور کامل با استفاده از هوش مصنوعی طراحی شده بود ، به مرحله آزمایشات بالینی رساند. این ترکیب که توسط شرکت بیوتکنولوژی Exsledgeia مستقر در آکسفورد ایجاد شده است ، با هدف درمان اختلال وسواس و اجباری انجام شده است و در کمتر از یک سال – پنج برابر سریعتر از آنچه که معمولاً برای رسیدن به یک دارو به این مرحله می رسد ، به این مرحله رسید.

 مطالعات بی شماری توانایی سیستمهای هوش مصنوعی در ارائه تصمیمات دقیق در مورد تشخیص و درمان سرطان را نشان داده است. سال گذشته محققان با استفاده از یک مدل یادگیری عمیق ، یک ابزار جدید مبتنی بر هوش مصنوعی را برای پیش بینی خطر ابتلا به سرطان پستان تهیه کردند. بر این اساس امیدها برای تولید داروی کرونا مبتنی بر هوش مصنوعی ادامه دارد.

/انتخاب

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا