سیاسی

“کوچکترین زندانی سیاسی” عربستان با مجازات اعدام روبه‌رو است

زندانی سیاسی

شبکه سی ان ان آمریکا اعلام کرد، مرتجی القریریص ۱۸ ساله بعد از چهار سال حبس به اتهام مشارکت در “تظاهرات روی دوچرخه با کودکان” در منطقه العوامیه در شرق عربستان با مجازات اعدام روبه‌رو است.

به گزارش تدبیر شرق، به نقل از این شبکه آمریکایی، براساس لیست اتهام مطرح شده علیه او مرتجی اولین “جرم” خود را در سن ۱۰ سالگی مرتکب شده زمانی که به همراه ۳۰ کودک دیگر با دوچرخه در جریان اتفاقات منطقه شیعه نشین العوامیه همزمان با شروع حوادث “بهار عربی” در سال ۲۰۱۱ این گروه را هدایت کرده بود.

براساس گزارش این شبکه، او سه سال بعد از این تظاهرات توسط نیروهای امنیتی سعودی در گذرگاه زمینی ملک الفهد در حالی که به همراه خانواده‌اش عازم بحرین بود بازداشت شد.

این شبکه می‌افزاید، وکلا و فعالان حقوقی در آن زمان مرتجی را “کوچکترین زندانی سیاسی سعودی” خواندند.

چهار سال بعد از بازداشت او اکنون که ۱۸ ساله شده در دادگاه “جرایم تروریستی” به اتهام وابستگی به “گروه‌های تروریستی افراطی” و اتهامات دیگر نظیر دوچرخه سواری با برادرش و پرتاب کوکتل مولوتف به مرکز پلیس العوامیه و ارتکاب خشونت در جریان تظاهرات و کمک به ساخت کوکتل مولوتف و انداختن به سمت نیروهای امنیتی در جریان تشییع جنازه برادرش در سال ۲۰۱۱ محاکمه می‌شود.

این شبکه در ادامه گزارش می‌دهد، سازمان اروپایی حقوق بشر عربستان پیشتر گفته بود، ریاض مرتجی القریریص را برای یک ماه در سلول انفرادی نگه داشته و برای گرفتن اعتراف در مورد اتهامات مطرح شده علیه او مورد شکنجه و بدرفتاری قرار داده بود.

عربستان در ماه آوریل در پی اجرای حکم اعدام ۳۷ شهروند که اکثرا شیعه بودند مورد انتفاد قرار گرفت و سازمان ملل اعلام کرد، برخی از آنها در زمان بازداشت کم سن و سال بودند.

میچل باچله، کمیسونر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما به شدت اعدام‌های گروهی را همزمان با نگرانی‌ها درباره این مساله محکوم می‌کنیم.

باچله افزود: دست کم سه تن که اعدام شدند سن پایینی داشتند که از نظر ما این اعدام‌ها محکوم هستند.

در حال حاضر در زندان‌های عربستان چهار کودک با مجازات اعدام در هر لحظه روبه‌رو هستند آنها به غیر از مرتجی، فعلی النمر، داوود المروهون، عبدالله الزاهر هستند که از سال ۲۰۱۴ در بازداشت بوده و با مجازات اعدام روبه‌رواند.

آنها از هرگونه حمایت  قانونی و شروط عدالت محروم بوده و تحت انواع شکنجه‌های قرار دارند.

از زمان روی کار آمدن ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی و ولیعهدش محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۵  ، ۷۰۳ حکم اعدام امضا شده که دست‌کم شامل اعدام ۱۰ کودک بوده و هیچ یک تاکنون شاهد محاکمه عادلانه نبوده‌اند.

/ایسنا

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا