معاون شهر سازی و معماری شهرداری رشت: فقدان شبکه تاسیسات مشترک شهری در رشت زمینه ساز هدر رفت سرمایه مملکت می باشد
حوزه معاونت معماری و شهر سازی شهرداری رشت در طی سالیان گذشته شاهد اتفاقات خوبی بوده است، اما امروز مردم با مشکلات در این حوزه همچون مباحث انتظارات در خصوص اجرای طرح تفصیلی مواجه شده اند.
به گزارش تدبیرشرق، معاون شهر سازی و معماری شهرداری رشت در گفت و گو با واحد خبر مدیریت اجرایی ارتباط با رسانه های شهرداری رشت بیان داشت: حوزه معاونت معماری و شهر سازی شهرداری رشت در طی سالیان گذشته شاهد اتفاقات خوبی بوده است، اما امروز مردم با مشکلات در این حوزه همچون مباحث انتظارات در خصوص اجرای طرح تفصیلی مواجه شده اند.
محمد پورناصرانی با تاکید بر ایجاد محدودیت شهری به واسطه عدم وجود نگاه متوازن محدوده های مختلف شهری گفت: البته در مقاطعی امتیازاتی در اجرای طرح تشویق در خصوص افزایش تعداد طبقات و افزایش تراکم با نگاه رونق ساخت و ساز در جهت رفع نیاز شهروندان داده شد که به واسطه این ملاحظات شاهد شدت و تمرکز نامتوازن ساخت و ساز در برخی از نقاط شهر به صورت ویژه بوده ایم.
وی با اشاره براساس طرح جامع توسعه شهر رشت به سمت جاده لاکان است، تصریح کرد: با توجه به اینکه لاکان محور توسعه شهر رشت است اما متاسفانه رونق ساخت و ساز در این محدوده بسیار کم است که عمده دلیل آن عدم تامین حداقل نیازهای شهروندی است اما دریغ از جاده آسفالت مناسب و استاندارد و زیر ساخت ها که حداقل انتظار شهروندان در ساختن شهرک های جدید است که می تواند همان ده ها گلسار جدید راشکل دهد.
معاون شهرسازی و معماری از عدم نقش حاکمیت در ایجاد مسیر توسعه ای به صورت عملیاتی سخن گفت و یادآور شد: زمانی که امکانات و خدمات به صورت متوازن و عادلانه در سطح شهر و محلات تقسیم نگردد، شهروندان به ناچار به نقاط برخوردار از امکانات و زیر ساختهای استاندارد روی می آورند، هرچند امروز ما در این محدوده شهری نیز تقریباً به واسطه تمرکز بیش از ظرفیت به بن بست رسیده ایم.
پورناصرانی فقدان شبکه تاسیسات مشترک شهری در رشت را زمینه ساز هدر رفت بیت المال و سرمایه مملکت خواند و افزود: عدم توجه به راه اندازی شبکه تاسیسات مشترک خدمات شهری که حلال بخش عظیمی از مشکلات شهری خواهد بود، سبب می شود تا شرکتهای خدمات رسان هر بار به دلایل مختلف در لوای ارائه خدمات به مردم آسفالت سطح خیابان ها و معابر را تخریب نمایند و این امر سبب پرداخت هزینه های گزاف از سوی شهروندان خواهد شد در حالی که اجرای شبکه تاسیسات مشترک از هزینه و هدر رفت بیت المال به شدت جلوگیری می کند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری رشت با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی مدون در حوزه شهرسازی تصریح کرد: حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری رشت به عنوان واسطه تدوین کننده این برنامه ها با کمک دیگر حوزه های شهرستانی و حاکمیتی در صدد آن است تا خدمات توسعه ای شهری را به صورت متوازن و عادلانه در سطح شهر توزیع نماید.
وی خاطر نشان کرد: طرح تفصیلی از سال ۹۴ در منطقه چهار و سپس منطقه یک دو و سه ابلاغ شد و اکنون در حال تهیه نسخه نهایی این طرح در منطقه پنج هستیم. لذا از آنجایی که ضابطه شهرسازی دارای مباحث متعددی است در این عرصه سعی شده تا با کمک دوستان و صاحب نظران متشکل از نظام مهندسی، کمیسیون های تخصصی شورا و کارشناسان استانداری و مدیر کل دفتر فنی استانداری و به ویژه مدیر راه و شهرسازی اداره کل راه و شهر سازی که تعامل خوبی برقرار گردیده و همچنین مشاور طرح تفصیلی به صورت مجزا جلساتی ترتیب داده که ماحصل آن به اصلاحاتی در این طرح منتج شد که انتظار داریم به زودی از سوی استاندار به عنوان ریاست کمیسیون ماده ۵ استان ابلاغ گردد تا به این ترتیب سهولت در دریافت پروانه ها و همچنین تسریع در امور و در نهایت رضایت شهروندان را در پی داشته باشد.