نماینده لاهیجان و سیاهکل و مچ گیری از تولیدچای سالم ایرانی!
موریس باقری
تدبیرشرق/جناب آقای نیکفر نماینده لاهیجان در مجلس شورای اسلامی اخیرا مدعی شده اند که چای تولیدی از سوی موسسه تحقیقات چای ارگانیک نیست.
صنعت یکصد ساله چای در گیلان وبخصوص لاهیجان شهری که ایشان نمایندگی مردمش را در مجلس شورای اسلامی دارند فراز وفرودهای زیادی داشته است و بسیاری از همشهریان مان ازجمله چایکاران و کارگران کارخانجات چای معیشت شان به آینده این صنعت وابسته است,پس مناسبت تر بود حتی اگر نماینده محترم و مشاورانش به درست به این مساله دست یافته اند که چای تولید شده ارگانیک نیست به دلیل مصالح کشاورزان این گونه اظهارنظر نمی کردند.
جناب آقای نیکفر متاسفانه بسیاری از دلالان چای به دنبال فرصتی اند تا این صنعت را تضعیف کنند و قطعا این به نفع مردم شهرمان نیست.
همانگونه که قبلا در یک مطلبی تحت عنوان چای ایرانی چای سالم عرض کرده ام « یکی از اهداف کشاورزی ارگانیک تولید محصولات سالم وعاری از بقایای سم می باشد که در این شیوه از کشاورزی حفظ منابع طبیعی و بهبود چشم انداز طبیعی ونظام بوم شناختی/زراعی،استفاده از منابع محلی،احترام به فرهنگ محلی وسرمایه گذاری کم، تامین نیازهای محلی، منع تولید محصولات ژنتیک، منع استفاده از افزودنیها و مواد مصنوعی یا مضر در صنایع غذایی و در نهایت تولید محصول باطعم و کیفیت خوب از اهداف اصلی است »که اتفاقا بسیاری از چای های تولیدی در ایران داری این شاخص ها هستند.
جناب آقای نیکفر ;امروزه اتخاذ سیاست های مناسب در دستیابی به کشاورزی پایدار از جمله کشاورزی ارگانیک، نیاز به حفظ عملکرد کشاورزی، پاسخ به تغییرات محیطی و وجود نگرانی در رابطه با موضوعاتی مانند فرسایش خاک، تولید مواد غذایی سالم و عاری از بقایای مواد شیمیایی برای حفظ سلامت انسان و دام، حفظ و نگهداری از محیط زیست، آلودگی منابع آبی به پسماندهای شیمیایی به ویژه نیتراتها و آفت کشها، اثرات گازهای گلخانه ای، مصرف انرژی بسیار بالا و هزینه های بسیار بالای سیستم کشاورزی رایج را موجب شده است. روشن ترین تعریف کشاورزی ارگانیک به سیستم هایی گفته می شود که در آن ها از کودهای شیمیایی، حشره کش ها و تنظیم کننده های رشد شیمیایی استفاده نمی شود. مدیریت در کشاورزی ارگانیک شامل ایجاد تناوب کشت، استفاده از بقایای گیاهی، کودهای دامی، کنترل علف های هرز، آفات و بیماریها توسط روش های مکانیکی بیولوژی می شود.
و اما در کشت و کار و صنعت چای ایران به صورت طبیعی تاحدود زیادی به این مسائل توجه شده است، کشت چای فی نفسه باعث حفظ خاک در شیب های تند منطقه می شود واز سوی دیگر چایکاران به دلیل کوچک بودن باغات چای نیازی به تکنولوژی جدید وسرمایه گذاری زیاد ندارند. ماده اولیه ی سالم، سلامت ژنتیک، عدم استفاده از سم در کاشت چای و عدم استفاده از اسانس وافزودنی های شیمیایی در فرآوری چای سیاه و سبز ایرانی، چای ایرانی را به عنوان چای سالم در همه جهان شاخص کرده است.
البته می توان طی یک پروسه مستند سازی گواهی تولید محصول سالم را در این بخش ارائه نمود که این امر می تواند مقدمه ای برای اخذ گواهی ارگانیک برای چای ایرانی شود. نه با مچ گیری از تولیدچای سالم ایرانی.