اصلاحات، سرنوشت شوروی را برای کشور کره شمالی رقم می زند
علی امیدی در اظهار کرد وگو با خبرنگار ایسنا در مورد دیدار دونالد ترامپ و کیم جونگ اون -رهبر کشور کره شمالی در سنگاپور و احتمال عملی شدن نتیجه های این دیدار، اظهار کرد: تاکنون روند گفتگوها مثبت بوده هست و محتوای توافقنامه مکتوب آنها این بود که در مقابل ضمانت امنیتی آمریکا، کشور کره شمالی روال خلع جنگ افزار هسته ای را در شبه جزیره کره ادامه دهد. البته آمریکا باید نیروهای خود را از کره جنوبی خارج کند و مانور انجام ندهد.
کشور کره شمالی اگر بخواهد خلع جنگ افزار هسته ای انجام دهد و روال اصلاحات تدریجی و همکاری با جهان خارج را در پیش بگیرد امکان دارد رخدادی که برای شوروی پیشین افتاد برای کشور کره شمالی هم تکرار گردد و طبقه حاکم بر کشور کره شمالی دچار مشکل می گردند و مشروعیت آنها دچار چالش خواهد گردید.
این استاد علوم سیاسی و ارتباطات بین الملل دانشگاه اصفهان اظهار کرد: این سؤال مطرح هست که این اصلاحات و تحولات در کشور کره شمالی تا کجا پیش خواهد رفت. در نتیجه روشن هست که اگر درهای کشور کره شمالی باز گردد با توجه به تفاوت فاحش در رشد اقتصادی میان دو کره و توسعه یافته بودن کره جنوبی، این موضوع برای کره جنوبی کافی هست که کشور کره شمالی را ببلعد. به ویژه که بحث ادغام دو کره نیز مطرح هست و مطمئنا ادغام دو کره مثل وحدت و ادغام دو آلمان می باشد.
امیدی در همین خصوص دنبال کرد: با ادغام آلمان شرقی و غربی در سال ۱۹۸۹ همه چیز به سود آلمان غربی تمام گردید. این مبحث وجود دارد که خانواده حاکم بر کشور کره شمالی تا تا چه اندازه ای حاضر هست به نحو ارادی قدرت را واگذار نماید که تا به حال چنین نشانه هایی را شاهد نبوده ایم.
وی اظهار کرد: در زمان بیل کلینتون، کنگره آمریکا قرارداد بین آمریکا و غرب با کشور کره شمالی را نقض کرد. چنین تجربه تاریخی از آمریکا وجود دارد. کشور کره شمالی باید روند اصلاحات را خیلی مدیریت شده به پیش ببرد و این اصلاحات را مثل گورباچف در شوروی انجام ندهد. مطمئنا اگر تعاملات کشور کره شمالی افزایش پیدا نماید توسعه اقتصادی نیز حاصل می گردد. در اینجا امکان دارد نبود مشروعیت طبقه حاکم بر کشور کره شمالی پیش بیاید.
این استاد علوم سیاسی و ارتباطات بین الملل دانشگاه اصفهان، اضافه کرد: هدف خلع جنگ افزار هسته ای این هست که محاصره اقتصادی از کشور کره شمالی برداشته گردد. اگر این محاصره برداشته گردد هدف گسترش همکاری با دنیای خارج هست و اگر توسعه اقتصادی شکل بگیرد رهبر کشور کره شمالی باید توسعه آمرانه را در پیش بگیرد که برای مدت زمان بسیاری توان ندارد ادامه یابد چراکه اندک اندک مطالبات اقتصادی و حقوق بشری مردم افزایش می یابد و حکومت فعلی کشور کره شمالی توان ندارد این مطالبات را پاسخگو باشد.
ادغام دو آلمان این مبحث را ثابت نمود. وقتی دو ملتی که قصد دارند با یکدیگر ادغام گردند تفاوت فاحش اقتصادی و توسعه یافتگی دارا باشند دست برتر با بخشی می باشد که توسعه یافته تر هست. حدود ۳۰ سال از وحدت آلمان می گذرد و امروز هیچ نشانه ای از آلمان شرقی باقی نمانده هست و تماما در آلمان غربی ذوب گردید.
وی در مورد تاثیر توافق آمریکا با کشور کره شمالی بر ایران، اظهار کرد: این امید وجود دارد که ترامپ بخواهد اوباما زدایی کند. اما بعد منفی آن این هست که امکان دارد توافقاتی میان ایران و کشور کره شمالی در مورد فناوری هسته ای انجام شده باشد که این توافقات افشا گردد و غرب ما را متهم به ساخت بمب هسته ای کند هرچند ایران هیچ گاه در پی ساخت بمب هسته ای نبوده هست.
این استاد علوم سیاسی و ارتباطات بین الملل دانشگاه اصفهان، افزود: نکته منفی دیگر آن هست که ترامپ بگوید” چیزی به کشور کره شمالی ندادیم”. این استاد علوم سیاسی و ارتباطات بین الملل دانشگاه اصفهان، افزود: نکته منفی دیگر آن هست که ترامپ بگوید” چیزی به کشور کره شمالی ندادیم”.
انتهای پیام