انتقاد نمایندگان از عدم اجرای دقیق قانون اقتصاد مقاومتی
به گزارش تدبیرشرق به نقل از ایسنا پس از قرائت گزارش کمیسیون مخصوص پشتیبانی از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون بنیادی در مورد نحوه اجرای قانون نحوه پیگیری تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در جلسه علنی امروز( چهارشنبه)، ۶ نماینده به ایراد حرف پرداختند.
در ادامه علی ادیانی نماینده قائمشهر با بیان اینکه سه ماده از ۴ ماده قانون نحوه پیگیری تحقق سیاست های اصل۴۴به دقت اجرایی نشده هست، دلیل آن را توصیفی تا تکلیفی بودن قانون دانست و اظهار کرد: در قیاس قانون با احکام تکلیفی سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در ارتباط با اصل ۴۴ به خوبی متوجه می گردیم که قانون جامع و مانع نبوده هست.
وی با بیان اینکه شورای فراقوه ای در این قانون جنبه حاشیه ای پیدا کرده و کانون کار برای اقتصاد مقاومتی در دست دولت قرار گرفته هست، اظهار کرد که در این اجرا و نظارت بر اجرای این قانون همه ما و نه منحصرا دولت مقصریم.
هادی قوامی نایب ریاست کمیسیون مخصوص پشتیبانی از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون بنیادی وجود ابهام در این قانون را سبب اجرایی نشدن کامل آن دانست و اظهار کرد: اگر دولت همین قانون را اجرا می کرد مطمئنا شاهد تاثیراتش بر روی شاخص های اقتصادی بودیم و اقتصاد را مقاوم سازی کرده بودیم که اگر می گردید تکان های متاثر از بازار ارز و اکتساب و کار اتفاق نمی افتاد.
وی دنبال کرد: البته به اعتقاد ما اگر سیاست های اقتصاد مقاومتی تدوین نمی گردید دولت دو مرتبه هم اهدافی چون پروژه های عمرانی را پیگیری کرده و آن را به عنوان کارکرد خود گزارش می داد. متاسفانه دچار خطای تشخیص در انتخاب پروژه های اقتصاد مقاومتی شده ایم که اگر معنا درست اقتصاد مقاومتی دست یافته بودیم، شرایط اینچنین نبود.
نایب ریاست کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه کار علمی مانع از خطا در اجرای پروژه های اقتصاد مقاومتی می گردد، اظهار کرد: خطای تشخیص در انتخاب پروژه های اقتصاد مقاومتی ما را در برابر تکان های اقتصادی در انتهاء سال ۹۶ در ارتباط با بازار ارز مصون نگه نداشت که اگر این خطاها صورت نمی گرفت، جلوی خارج شدن ارز گرفته می گردید و عرضه ارز افزایش می یافت و دولت می توانست از فشارهای وارده به مردم و اقتصاد جلوگیری کند.
قوامی برقرار کردن ارتباط دلیل و معلولی در اجرای پروژه ها را به عنوان خطای دوم در اجرای قانون اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار کرد: ارتباط دلیل و معلولی ایجاد شده تاثیری بر رشد اقتصادی کشور نداشته هست. این پروژه ها نقش فزاینده ای در رشد اقتصادی نداشته و ما در دسترسی به اغراض و سیاست های اقتصاد مقاومتی ناموفق بوده ایم.
حمیدرضا فولادگر کمیسیون مخصوص پشتیبانی از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون بنیادی اظهار کرد: امروز نهادهایی در کشور وجود دارند که شاید منسوب به قوا نباشد ولی حجم های خوبی برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی نظیر قرارگاه خاتم الانبیا وجود دارد که باید در شرایط خاص اقتصادی از این حجم ها استفاده نمود.
وی با تاکید بر اینکه باید در این قانون پالایش و تنقیح قوانین در اولویت قرارگیرد، اضافه کرد: بر طبق این قانون سه قوه باید شورای و کارگروهی برای تنقیح و پالایش قوانین انجام دهد و گزارش آن به مجلس عرضه گردد.
فولادگر با اشاره به گذشت ۳ سال از ابلاغ این قانون اظهار کرد: متاسفانه تاحالا یک جلسه توسط این شورای متشکل هست، حالا نیز در آستانه تشکیل دومین نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی هستیم که هنوز نشست ها شورا تشکیل نشده هست.
وی با بیان اینکه آمریکا ستاد جنگ اقتصادی خود بر علیه ایران را در وزارت خزانه داری این کشور قرار داده هست، یادآور گردید: برای مبارزه با تهدیدات و خنثی نمودن این جنگ هر سه قوه باید فعال گردند چون جنگ اقتصادی بر علیه کشور به راه افتاده و همه کشور باید بسیج گردند.
مسعود گودرزی نماینده ممسنی با بیان اینکه در ایران افق ها به خوبی ترسیم می گردند، اظهار کرد: مشکل ما در اجرا هست چون سیاست های اقتصاد مقاومتی روشن و واضح هست . البته دولت باید متولی اجرای این سیاست ها باشد ولی تمام قوا و دستگاه ها باید در کنار قوه مجریه بوده و آن را پشتیبانی کنند، چون که حالا در جریان جنگ اقتصادی قرار گر فته ایم.
وی با بیان اینکه بر طبق قانون باید برای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، تشکیلات فراقوه ای تشکیل گردد، اظهار کرد: این تشکیلات بدرستی تشکیل و استمرار نیافته هست و خروجی نشست ها هم بدرستی پایش نشده هست ضمن آنکه بخش خصوصی در این ماجرا نقش واضح و روشنی ندارد، حال اینکه ما باید از حجم آنان برای تحقق اقتصاد مقاومتی استفاده نماییم.
گفتاردرمانی هیچ تاثیری بر زندگی مردم ندارد و تنها هزینه های جاری افزایش یافته، اقتصاد مقاومتی را باید از خود آغاز کنیم، مسئولین باید به خود سخت دریافت کنند و وقتی توان دارند از اقتصاد مقاومتی حرف بزنند که خود آن را باور دارا باشند.
وی با انتقاد از کاهش ۴۲۰ هزار کارآفرین در کشور اظهار کرد: باید اشتغال در دستورکار قرار گیرد، اقتصاد مقاومتی در شعار پژوهشگر نمی توان.
انتهای پیام