آخرین خبرها

به علت دستمالی، قیصریه را به آتش نکشیم

به گزارش تدبیرشرق به نقل از گروه سیاسی ایرنا، روز یکشنبه گروهی از نمایندگان اصولگرا و عضو جبهه پایداری در اعتراض به ارزیابی لایحه ملحق شدن ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم(FATF) با پهن کردن پارچه نوشته هایی مقابل صحن مجلس شورای اسلامی دست به اخلال در روند عادی تصویب این لایحه زدند.
در یکی از پارچه نوشته ها که مقابل تریبون مجلس پهن شده بود با تهدید نمایندگان نوشته شده بود:« چشم همه ما به رای شما به لوایح FATF دوخته شده هست و قطعا کارکرد شما را در مجلس پیگیری خواهیم کرد.» این در حالی هست که «احمد مازنی» نماینده مردم تهران به جماران می گوید: وقتی که از آنان می پرسیدیم FATF چیست؟ اظهار می کردند نمی دانیم، منحصرا رای ندهید!
» این در حالی هست که «احمد مازنی» نماینده مردم تهران به جماران می گوید: وقتی که از آنان می پرسیدیم FATF چیست؟ اظهار می کردند نمی دانیم، منحصرا رای ندهید! این اقدام با اعتراض «علی لاریجانی» ریاست مجلس رو به رو گردید، وی خطاب به این اشخاص گفت: «مجلس جای این کارها نیست. مجلس جای مصاحبه و بحث هست به جای این کارها گفت وگو کنید و سر انجام یکدیگر را قانع کنید تا مجلس رای دهد.» » در ادامه با متشنج شدن جو مجلس، «غلامرضا تاجگردون» نامه ای با امضای ۵۰ نماینده برای تعویق دو ماهه ارزیابی کنوانسیون به هیات رییسه تقدیم کرد و با ۱۳۸ رای مورد موافقت جای گرفت.
نمایندگان ولایی مجلس در حالی با استفاده از شعارهایی چون قرارداد ترکمانچای، معاهده استعماری و اعتماد نکردن به غرب و…، ، در روند تصویب این لایحه اخلال ایجاد نمودند که در جلسه روز اول خردادماه مجلس، علی لاریجانی در جواب به تذکر یکی از نمایندگان، بیان کرد: «رهبری در این زمینه دیدگاهی نداشتند، وی اظهار کردند مجلس و دولت خودشان تصمیم دریافت کنند و دیدگاهی ندارند.»
» رسانه ها از فضاسازی این جریان در روز قبل (شنبه) از ارزیابی لایحه در مجلس خبر می دهند. گروهی از طلاب و بازاریان شهر قم مقابل دفتر ریاست مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و جامعه مدرسین حوزه علمیه شهر قم از لاریجانی و نمایندگان این شهر دعوت نمود که در نشستی برای ارزیابی FATF شرکت کنند.
همزمان پیامک های تهدیدآمیزی برای نمایندگان مجلس برای رای ندادن به این لایحه ارسال گردید. « «مصطفی کواکبیان» نماینده مردم تهران در این خصوص می گوید: (وقتی) از سر شب تا سحر بالای ۶۰۰ پیامک ارسال کردند (متوجه شدم) قرار هست ارزیابی لایحه ملحق شدن ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم در مسیر عادی خود قرار نگیرد.
در این باره محمدرضا تابش نائب ریاست فراکسیون امید مجلس از وزارت اطلاعات خواست تشکیلات پیامک های تهدید آمیز را شناسایی کند و علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران هم در توئیتر درج کرد: «امروز از گزارش پیامک های در بر دارنده تهدید و فحش به نمایندگان در حضور دکتر لاریجانی مشخص گردید، مرکز طراحی و ساماندهی پیامک‎ها بر علیه نمایندگان و مجلس (با هدف رد لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم) شهر مشهد بوده هست.»
در این رابطه خبرنگار ایرنا از بعضی فعالین سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا درباره فضاسازی، اعمال فشار و تهدیدِ نمایندگان برای انجام ندادن وظیفه ها قانونی خود سوال هایی را مطرح نموده هست که جواب آن را در زیر مطالعه می کنیم:

** فشار قسمتی از بدنه حکومت بر علیه بخش دیگر
»مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران درباره فشارها برای تصویب نکردن لایحه FATF گفت: در واقعه ی ۴ لایحه، پیامک های تهدیدآمیزی از جانب اشخاص و گروههای بدون نام و رسم فرستاده گردید که در آن نوشته شده: «می آییم دفترتان را به آتش می کشیم یا خونت پای خودت هست. من اهل پیگیری این پیامک ها از طریق دستگاه قضا و پلیس فتا نیستم. » » این اشخاص قصد دارند دو دستگی و چند دستگی ایجاد کنند. چه کسی از این کارهای سود می برد مگر افرادی که ذره ای سر سازش با نظام ندارند و دنبال براندازی می باشند، قطعا بیشترین استفاده را از این اختلافات می کنند.
وی اضافه کرد: در گذشته هم شاهد این قبیل کارهای برای فشار بر قانونگذاران در زمان تصویب برجام بوده ایم. این کارهای خودجوش نیست و سازماندهی شده هست، عیب کار این هست که بعضی از بدنه حکومت، یک عده را برای انجام چنین کارهایی سازماندهی می نمایند.
دبیرکل حزب مردم سالاری گفت: ما در نظام های سیاسی دنیا علاوه بر گروه های رسمی، عاملان ذی نفوذ و گروه های فشار هم داریم. اما این گروه های فشار برخاسته از جریان حزبی و متن جامعه هست. عیب کار این هست که قسمتی از بدنه حکومت بر علیه بخش دیگر گروه فشار بشوند.
وی گفت: ما باید پایبند به اصولی باشیم. من اعتقاد دارم اصلاح طلب ها هم اصول و شانی دارند اکنون کسی که خودش را اصولگرا می داند باید تابع اصول باشد. به علت یک دستمال قیصریه را به آتش نکشیم. می خواهیم چوب لای چرخ دولت بگذاریم ، به چه سبب آن را به خون شهدا و تاریخ استعمار ایران و… ربط می دهیم؟ «عزیزی که به من پیامک می زنی (و می نویسی) تو داری خیانت می کنی با این پیامک تو داری خیانت می کنی»

**نماینده ای که با پیامک نظرش تغییر کند به درد نمایندگی نمی خورد
« ربط می دهیم؟ «عزیزی که به من پیامک می زنی (و می نویسی) تو داری خیانت می کنی با این پیامک تو داری خیانت می کنی»«لاله افتخاری» فعال سیاسی اصولگرا در جواب به پرسشی درباره کارهای صورت گرفته از سوی یک جریان در مجلس برای تصویب نشدن لایحه تامین مالی تروریسم، گفت: نمایندگان از هر گرایش مستقل می باشند و باید نظرشان را ابراز نمایند اینکه بخواهیم این کارهای را به گروهی منتسب کنیم، درست نیست.
وی اضافه کرد: در مجلس، هر نماینده رای خودش را دارد و باید به صورت آزاد رای خودش را بدهد، فشاری وجود ندارد و نمایندگان (درمورد مسائل) رایزنی می کنند و نظرات گفته می گردد تا به جمع بندی برسند. رای گیری در مجلس مخفی هست و فشار دیگر معنایی ندارد.
افتخاری درباره ارسال پیامک های تهدید آمیز گفت: پیامک توان ندارد رای آدم را عوض کند، چون رای مخفی و بین خود و خداست. من اگر نماینده ای هستم که با ۲ پیامک نظرم تغییر کند به درد نمایندگی نمی خورم. نماینده باید مالک نظر و اهل تحقیق باشد. نماینده بر طبق آیه شریفه ﻓﺒﺸﺮﻋﺒﺎﺩﺍﻟﺬﯾﻦ ﯾﺴﺘﻤﻌﻮﻥ ﺍﻟﻘﻮﻝ ﻭ ﯾﺘﺒﻌﻮﻥ ﺃَﺣْﺴَﻨَﻪ؛ باید اقوال متفاوت را بشنود و جلوی مردم و مالک نظران را نگیرد و برچسب نزند، لکن باید نظرات دیگران را بگیرد و به جمع بندی و رای پایانی برسد و در این مفهوم تهدید مفهومی ندارد.
نماینده سابق مردم تهران اضافه کرد: بر فرض من به عنوان نماینده، اگر پانصدهزار نفر بیایند تهدیدم کنند ولی نمی دانند به چه کسی رای داده ام، این تهدید تاثیری در تصمیم من نخواهد داشت، با این وجود می اندیشم این مسائل با اصول نمایندگی تفاوت دارد. « «برخی نماینده نیستند، گرچه نماینده هستند» و برای آنان امکان دارد پیش بیاید.
عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری در جواب به پرسشی درباره پهن کردن تومارهای بزرگ مقابل هیات رئیسه مجلس، گفت: اگر نماینده بودم تحت تاثیر این چیزها قرار نمی گرفتم و مستقل کار می کردم. موقع رای دادن شخص رای می دهد نه جناح، ما پارلمان جناحی نداریم.
وی گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اجتناب از دو دستگی میان مسؤلان، فصل الخطاب هست. رقابت های سیاسی اشکالی ندارد، اما از اختلافات در مسائل کلان دشمنان سود می برند و عارضه آن را خودی می بیند.

**نداشتن پشتیبانی مقام های بالا، این کارهای را شکل داد
« «محمد نعیمی پور» فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کارهای بعضی جریان ها برای اثرگذاری بر نمایندگان، گفت: این اشخاص پشتیبانی مقام های عالی نظام را ندارند و قصد دارند با هوچی گری این کارها را انجام دهند. مواردی چون ارسال پیامک و پهن کردن تومار مقابل صحن مجلس نشانه این هست نتوانستند نظرات مقام های بالای کشور را جلب کنند، بنابراین با سازماندهی تماما مشخص این کار را انجام می دهند.
نماینده دور ششم مجلس اضافه کرد:’ این اشخاص عاملان کسانی می باشند که منفعت های و علاقه ای در پولشویی دارند. درعین حال سازماندهی و برنامه های از پیش تعیین شده دارند. این کارها پیشینه داشته هست و سرنخ های این مبحث روشن هست اما علی الظاهر منفعت های تعدادی خاص موجب شده هست نیروهای فشار بر جای بمانند.’
‘عضو حزب وحدت ملت ایران اسلامی گفت: ‘ در موسسات مالی و صندوق ها، میلیارد میلیارد از منفعت های مملکت و مردم را از بین می برند و با گردن فرازی در شهر می چرخند و کسی به دنبال چرایی این اتفاق نیست. سازماندهی آنان تماما مشخص هست پشت آنان مجموعه هایی هست که نه دلسوز کشور لکن دلسوز منفعت های خاص اقتصادی و سیاسی خود می باشند.’

** نمایندگان نباید تسلیم هیچ فشاری گردند
«’«حسین کنعانی مقدم» فعال سیاسی اصولگرا درباره اعمال فشار بر نمایندگان گفت: ما ۴۰ سال تجربه مردم سالاری در کشورمان داریم و افتخار کشورمان این هست که مجلس در راس امور هست. دوره مجلس رضاخانی گذشته هست. در این مجلس، لابی های قدرت و نفوذ منسوب به حاکمیت اهتمام می کردند رای نمایندگان را تحت تاثیر قرار دهند. قطعا ملت، نمایندگانی را که به دیگران فشار می آورند یا تحت فشار قرار می گیرند، نمی پسندند. این روش ها درست نیست و دوره رضاخانی تمام شده هست. رای نمایندگان مستقل هست و این رای هر چه باشد بعد از تصویب لازم الاتباع هست. نمایندگان نباید تحت تاثیر هیچ فشار، جوسازی و شانتاژی قرار گیرند.
دبیرکل حزب سبز درباره جوسازی نمایندگان فراکسیون ولایی در مجلس گفت: رفتارهای افراط گرایانه، خارج از اصول اخلاقی و تعقل، ایجاد فضای رعب و فشار بر علیه نمایندگان، از جانب اصولگرا یا اصلاح طلب محکوم هست. به نظر می آید رفتارهایی که (جبهه) پایداری انجام می دهد تداعی رفتارهای اصلاح طلبان در مجلس ششم هست اگر آن محکوم هست این هم محکوم هست.
کنعانی مقدم درمورد تاکید رهبری بر دامن نزدن به دو دستگی میان مسؤلان گفت: دود این چنین کارهای به چشم کسانی می رود که خود را ولایت مدار می دانند و فرامین رهبری و سفارش های وی سرلوحه کارشان قرار داده اند. قرار نیست ما کارهایی کنیم که ولایت هم آن را نپذیرفته است. دشمن به دنبال ایجاد فضای دو قطبی در کشور هست تا بتواند از برجام بهره برداری سیاسی کند و ایجاد اختلاف در داخل کشور جز اغراض جدی غرب هست.

**عمل خلاف منفعت های مردم، خیانت هست
« «ناصرقوامی» فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: نمایندگان مجلس وکیل و امین مردم می باشند تا به سود منفعت های آنان کار کنند و اگر تحت فشار، کاری را انجام دهند و یا اگر به یک سوژه ای که به سود منفعت های ملی هست برای محافظت موقعیت، مقام و منفعت های خودشان رای ندهند، خیانت کرده اند.
ریاست کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ششم اضافه کرد: به هر صورت این مملکت امانتی در دست نمایندگان مجلس هست و وکیلان ملت اگر تشخیص دهند امری به سود مردم هست باید آن را تصویب کنند، اما اگر بدانند برنامه ای به سود مردم هست اما (از ترس) فشار بیرونی این کار را نکنند، خیانت در امانت کرده اند که طبق قوانین موضوعه، گناه نابخشودنی محسوب می گردد و گناه عمومی آن قابل گذشت نیست.
سیام۳۲۰۲

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا