اقتصادی

غرب تهران یکه تاز صعود مسکن

در گزیده ای از این گزارش مطالعه می کنیم: افزایش قیمتی که تا نیمه دوم خرداد به بیشتر از ۵۰ درصد دربرخی از منطقه های هم دست یافته هست. پررنگ ترین افزایش نرخ مسکن در تهران را توان داریم در منطقه های غربی به ویژه منطقه ۵ که دربردارنده محلات پونک، شهران، آریاشهر، مهران، فرحزاد، شهرزیبا، جنت آباد، باغ فیض، سردار جنگل، کن وسولقان، شهرک آپادانا، شهرک اکباتان و اشرفی اصفهانی می گردد، رویت کنیم.

**خانه در غرب تهران گران شده هست
ارزیابی میدانی ابتکار از وضع نرخ مسکن در منطقه ۵ بیانگر از افزایش نرخ های چشمگیر در این منطقه هست. یکی از مشاوران املاک فعال این منطقه به ابتکار اظهار کرد: الان نرخ مسکن در منطقه پونک و سردار جنگل از ۱۰ میلیون تا ۱۵ میلیون تومان در نوسان هست. بعضی از منطقه های مثل کمالی شرقی و ایران زمین شمالی که به عنوان خوب ترین خیابان های منطقه شمرده می گردند، نرخ کارشناسی ۱۵ میلیون تومان دارند که البته فروشندگان تا ۱۷ میلیون تومان هم نرخ می دهند.

در منطقه های دیگر مثل شاهد و بهار غربی و سردار جنگل هم نرخ های کارشناسی تا ۱۰ میلیون تومان تخمین می گردد که البته آنان هم با یکی دو میلیون افزایش نرخ خرید و فروش می گردند. این بنگاهدار اظهار می کرد که نرخ ها در فروردین و اردیبهشت جهش زیادی داشته به به صورتی که حالا ما با افزایش نرخ ۵۰ درصدی در این منطقه مواجهیم. در آبان ماه و آذر سال پیش بالاترین نرخ منطقه، متری ۷ میلیون تومان بود.

مشاور املاک دیگری که در منطقه بلوار فردوس مشغول هست، می گوید: حالا آپارتمان های نوساز این منطقه از ۱۰ میلیون تومان تا ۱۴ میلیون تومان نرخ می گیرند. البته آپارتمان متری ۷ میلیون تومان هم داریم، اما فروشندگان آنان ترجیح می دهند اندکی حوصله کنند تا مسکن گران تر گردد.

به گفته این فعالین بازار مسکن غرب تهران، حدس بازار مبنی بر این هست که نرخ های این منطقه ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش دیگر هم تا آخر تابستان داشته باشد که این مبحث موجب شده خریداران اندک اندک به میدان بیایند اما فروشندگان برای فروش آپارتمان های خود تردید دارند.

**از منطقه ۱ چه خبر؟
بازار مسکن به طور سنتی منطقه ۱ را به عنوان گران ترین منطقه می شناسد. ارزیابی های میدانی از مناطقی مثل زعفرانیه، الهیه و نیاوران نیز بیانگر از افزایش های چشمگیری بود اما نه به اندازه منطقه ۵٫

اظهار کرد و گوی خبرنگار «ابتکار» با یکی از مشاوران املاک با پیشینه این منطقه بیانگر از این هست که از بهمن ماه سال گذشته تا به حال نرخ های این منطقه حدود ۳۰ درصد افزایش داشته هست که عمده افزایش نرخ ذی ربط به سال فروردین و اردیبهشت ۹۷ هست.

این بنگاهدار علاوه بر این اظهار کرد: حالا املاک نوساز در منطقه الهیه و نیاوران از ۱۳ میلیون تومان به ازای هر متر نرخ می گیرند و تا ۳۰ میلیون تومان هم می رسند که تفاوت نرخ به سبب نوع متریال به کار برده شده، نقشه ساختمان، فرعی و کلیدی بودن کوچه و خیابان و نورگیر بودن یا نبودن واحدهاست. البته زیادی از فروشندگان به سبب این که حدس می زنند دو مرتبه هم افزایش نرخ در راه هست، از فروش در هر قیمتی امنتاع می ورزند، در حالی که خریداران واحدها در حال ورود به بازار می باشند و جمعیت خریدار روز به روز زیاد می گردد.

**نیمه دوم سال مسکن ارزان می گردد
یک کارشناس، افزایش نرخ مسکن در ماه های موخر را متاثر از طولانی شدن دوره رکود دانست و اظهار کرد: در بطن بخش مسکن ظرفیت چندانی برای رشد وجود ندارد و در شش ماهه دوم شاهد افت سرعت رشد نرخ می باشیم.

عباس زینعلی در اظهار کرد وگو با ایسنا، اظهار کرد: سالانه در بازار مسکن تحرکاتی در سه چهار ماهه خستین اتفاق می افتد که سال کنونی زودتر آغاز گردید و شاهد بودیم میانگین نرخ مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۳۵ درصد افزایش پیدا نمود. دلیلش این بود که دوران رکود مسکن طول کشید و طبیعی هست که رونق نسبی وارد این بخش شده باشد. به احتمال زیاد این روند یکی دو ماه آینده هم ادامه خواهد داشت اما بعید هست شاهد حرکت صعودی در بخش مسکن باشیم.

وی اضافه کرد: هم حالا بازارهای دیگر به اشباع دست یافته اند و مسکن تنها بخش باقی مانده هست. در حقیقت نوعی بی اعتمادی نسبت به سایر بازارها به وجود آمده و همه گمان می کنند مسکن یک کالای ماندگار هست و احتیاج به آن همیشه وجود دارد، پس توان داریم به سمت آن برویم. این حرکت موجب افزایش ظرفیت درخواست ها و متعاقبا افزایش نرخ مسکن گردید. اما ظرفیت چندانی در بطن بازار فعلی مسکن در جهت رونق وجود ندارد.

این کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به رشد ۵۳ درصدی نرخ منطقه ۵ در اریبهشت ماه ۱۳۹۷ نسبت به ماه همانند پارسال افزود: منطقه ۵ یک منطقه گسترده و مهاجرپذیر هست. زیادی از مردم از سایر شهرها به سمت تهران می آیند و افرادی که توانایی مالی دارند به علل مختلف در منطقه ۵ مستقر می گردند. در منطقه های دیگر اشباع مسکونی وجود دارد و تقاضا کنندگان زیادتر به سمت منطقه های ۵ و ۲۲ می روند. زیرساخت های منطقه ۲۲ که هنوز آماده نیست، در نتیجه به سمت منطقه ۵ می روند. این فشار درخواست ها موجب افزایش نرخ این منطقه بیشتر از سایر منطقه های شده هست.

زینعلی با بیان اینکه هم حالا گرایش چندانی به سرمایه گذاری در بخش مسکن دیده نمی توان، اظهار کرد: التهابات سیاسی و اجتماعی طبق معمول در تلاطم بازار مسکن موثر هست اما این روند در نیمه دوم سال کنونی ادامه نخواهد یافت. البته نرخ ها کاهش پیدا نمی کند اما سرعت رشد آن افت می کند.

این کارشناس اقتصاد مسکن، تاثیر نرخ های ایده ای از سوی مالکان و مشی مشاوران املاک را معلول شرایط فعلی بازار دانست و اظهار کرد: همیشه در جوی که انتظار تورم در بخش مسکن وجود دارد یک اتفاق دوگانه به واقع شدن می پیوندد؛ بخش عمده دلالان مسکن کوشش می نمایند بازار را به دست دریافت کنند و صاحبان مسکن هم بیان می کنند مجال خوبی هست که زیان های گذشته یا سودهای ناگرفته قبلی را جبران کنیم.

*منبع: روزنامه ابتکار؛ ۱۳۹۷،۳،۲۱
**گروه اطلاع رسانی**۲۰۵۹**۲۰۰۲

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا