آخرین خبرها

نقشه راه رهایی فلسطین در کلام امام و رهبری

به گزارش تدبیرشرق به نقل از گروه اطلاع رسانی ایرنا؛ از همان اولین سال ‏های اشغال فلسطین، مردم ایران هم همراه با سایر آدم های آزاده جهان به این امر اعتراض نمودند. این با اهمیت یکی از مولفه های با اهمیت انقلاب اسلامی به شمار می رفت، به گونه ای که امام خمینی(ره) از آغازین روزهای نهضت خود مساله خطر رژیم اسرائیلی را به جهانیان گوشزد کردند. این مساله باعث گردید تا بنیانگذار انقلاب اسلامی آخرین جمعه ماه رمضان را روز قدس نامگذاری کنند تا مسلمین جهان، همبستگی خود را با فلسطینیان بیشتر از پیش اعلام دارند.

نامگذاری روز قدس، مبحث اشغال فلسطین را در صدر مسایل جهان اسلام قرار داد و تمامی مسلمین و مستضعفان جهان را در اتحادی بزرگ برای رهایی سرزمین مظلوم فلسطین بسیج کرد تا با یاری یکدیگر اولین قبله مسلمین را از چنگال غاصبان درآورند و آرامش و استقلال را برای مردمان آن سامان به ارمغان آورند.

در آستانه روز قدس گروه اطلاع رسانی ایرنا به محوریابی و بازتاب اظهارات امام امت و رهبر معظم انقلاب اقدام کرده است.

– روز قدس در بیانات امام خمینی(ره)
یکی از محورهای کلیدی و مداوم پیام های امام خمینی(ره) ذی ربط به مساله قدس و فلسطین است. حمایت های همه جانبه بنیانگذار انقلاب از آرمان فلسطین و دوراندیشی وی در راستای مردمی و اسلامی کردن مبارزه بر علیه رژیم اسرائیلی و تعیین روز جمعه آخر ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس، نور امیدی در جوامع اسلامی ایجاد نمود که امروزه با گذشت بیشتر از سه دهه از حضور ملت ها در صحنه نمایش ابهت بر علیه رژیم اسرائیلی، با پیدایش بیداری اسلامی زمینه های لازم برای آزادی قدس شریف فراهم شده است.

** نامگذاری روز همبستگی مسلمین
« «من در طی سالیان دراز خطر اسراییل غاصب را گوشزد مسلمین نموده ام که اکنون این روزها به حمله های وحشیانه خود به برادرهای و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است و بویژه در جنوب لبنان به قصد نابود شدن مبارزان فلسطینی متوالی خانه و کاشانه وی را بمباران می کند. من از عموم مسلمین جهان و دولت های اسلامی می خواهم که برای کوتاه کردن دست این غاصب و پشتیبانان آن به هم ملحق شوند و جمیع مسلمین جهان را دعوت می کنیم آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است و توان دارد حیاتی سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به عنوان روز قدس انتخاب و طی مجلسی همبستگی بین المللی مسلمین را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند…» (پیام امام خمینی برای نامگذاری روز جهانی قدس، هفدهم مرداد ۱۳۵۸)

**روز قدس، روزحکومت اسلامی
«» (پیام امام خمینی برای نامگذاری روز جهانی قدس، هفدهم مرداد ۱۳۵۸) «روز قدس منحصرا روز فلسطین نیست، روز اسلام است؛ روز حکومت اسلامی است. روزی است که باید جمهوری اسلامی در سراسر کشورها بیرق آن برافراشته شود. روزی است که باید به ابرقدرت ها فهماند که دیگر آنان توان ندارند در ممالک اسلامی پیشروی کنند. من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اکرم می دانم، روزی است که باید ما تمام قوای خودمان را تجهیز نماییم و مسلمین از آن انزوایی که آنان را کشانده بودند خارج شوند و با تمام قدرت و قوت در مقابل اجانب بایستند.»(صحیفه امام، جلد ۹، ص ۲۷۸)

**روز اجرای قوانین اسلام
«…»(صحیفه امام، جلد ۹، ص ۲۷۸) «… روز قدس روزی است که باید به همه ابرقدرت ها اخطار داد که باید دست خود را از روی مستضعفین بردارید و سر جای خود بنشینید. روز قدس روز اسلام است. روز قدس روزی است که اسلام را باید احیا کرد و احیا بکنیم و قوانین اسلام در ممالک اسلامی اجرا بشود.» (صحیفه امام، جلد ۹، ص۲۷۷)

**روز مبارزه با ابرقدرت ها
« روز قدس روزی است که باید به همه ابرقدرت ها اخطار بدهیم که اسلام دیگر تحت تسلط شما، به وسیله عمال خبیث شما، واقع نخواهد گردید، روز قدس، روز حیات اسلام است. » (صحیفه امام، جلد ۹، ص۲۷۷) «روز قدس یک روز جهانی است. روزی نیست که منحصرا اختصاص به قدس داشته باشد… روز مبارزه مستضعفین با مستکبرین است. روزی است که باید مستضعفین مجهز بشوند در مقابل مستکبرین و دماغ مستکبرین را به خاک بمالند. روزی است که بین منافقان و متعهدین امتیاز خواهد گردید. متعهدین این روز را روز قدس می دانند و عمل می نمایند به آنچه باید بکنند. منافقان آنهایی که با ابرقدرت ها در زیر پرده آشنایی دارند و با اسراییل دوستی در این روز بی تفاوت می باشند یا ملت ها را نمی گذارند که تظاهر کنند. »(صحیفه امام، جلد ۹،ص ۲۷۶)

**تکیه مسلمین به قدرت اسلام
« روز قدس روزی است که باید سرنوشت ملت های مستضعف آشکار شود، باید ملت های مستضعف اعلام وجود بکنند در مقابل مستکبرین…. »(صحیفه امام، جلد ۹،ص ۲۷۶) «مستضعفان جهان باید قدرت اسلامی خود را بیابند و از عربده های شرق و غرب و وابستگان و تفاله های آنان نهراسند و با اعتماد به خداوند تعالی و اتکال به قدرت اسلام و ایمان بپاخیزند و دست جنایتکاران را از کشورهای خود کوتاه نمایند و آزادی قدس شریف و فلسطین را سرلوحه برنامه خود قرار دهند . روز قدس را زنده نگه دارند.»(صحیفه امام، جلد ۱۵، ص۶۱)

** روز ایستادگی در مقابل مستکبران و جهانخواران
« امید است با زنده نگه داشتن این روز، بی تفاوتی ها زایل شود و غفلت ها مرتفع شود. »(صحیفه امام، جلد ۱۵، ص۶۱) «مسلمین، از لبنان و قدس عزیز حمایت کنند.»(صحیفه امام، جلد ۱۵، ص ۶۲)

**روز قدس مقدمه ی تشکیل حزب مستضعفان
« مسلمین جهان باید روز قدس را روز همه مسلمین، لکن مستضعفین بدانند و از آن نقطه حساس در مقابل مستکبرین و جهانخواران بایستند و تا خلاصی مظلومان از زیر ظلم قدرتمندان از پای ننشینند. »(صحیفه امام، جلد ۱۵، ص ۶۲) «روز قدس یک روز اسلامی است و یک بسیج عمومی اسلامی است.»(صحیفه امام، جلد۹، ص ۲۸)

– روز قدس در بیانات مقام معظم رهبری
من امید دارم که این امر مقدمه باشد از برای یک «حزب مستضعفین» در تمام دنیا. »(صحیفه امام، جلد۹، ص ۲۸) آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب، مساله اشغال فلسطین را یکی از مشکلات پایه ای و عمده جهان اسلام می دانند و نسبت به آن اهمیت بسیاری قایل می باشند.

** فلسطین مساله اول دنیای اسلام
وی روز قدس را بر دیگر ایام الله ارحج دانسته و فلسطین را با اهمیت ترین و اصولی ترین مساله انقلاب اسلامی دانسته و تنها راه ریشه کن کردن غده سرطانی رژیم اسرائیلی را مقاومت و مبارزه می دانند. یکی از خطرات بزرگی که امروز دنیای اسلام را تهدید می کند کم رنگ کردن و فراموشی سپردن مساله با اهمیت فلسطین است؛ متاسفانه این کاری است که دارد انجام می گیرد. برخی از کشورهای مسلمان جوری مشی می کنند، جوری سخن می گویند جوری عمل می نمایند که قضیه فلسطین نادیده گرفته بشود. مساله فلسطین به فراموشی سپرده بشود. این خیلی خطر بزرگی است. فلسطین مساله اول دنیای اسلام است. یک کشور اسلامی یکسره غضب شده است، بحث یک سرزمین کوچک یا یک شهر و یا روستا نیست. بحث یک کشور است، یک ملت از آنهایی از فلسطین ها هم که امروز در خود با نهایت عرست با نهایت فشار زندگی می کنند…» (در دیدار مدیران و سفرای کشورهای اسلامی، ۵ تیر۱۳۹۶)

** عمکرد جریان رسانه ای دشمن با بازتاب نیافتن حضور مردم در راهپیمایی روز قدس
«… دایم در فراروی کشتار و تحقیر و سبب و فشار می باشند این مساله ای کوچکی است؟.» (در دیدار دانشجوهای و نمایندگان تشکل های دانشجویی، ۱۲ تیر۱۳۹۵)

** حضور فعال جوانان در راهپیمایی روز قدس
«…» (در دیدار مدیران و سفرای کشورهای اسلامی، ۵ تیر۱۳۹۶)«. راهپیمایی روز قدس در روز جمعه در هوای بسیار گرم و با زبان روزه، حقیقتاً یک پدیده است اما این پدیده کم مثل در رسانه های خارجی بازتاب لازم را پیدا نمی کند، در حالی که اگر نقطه ای منفی وجود داشته باشد، آن را صدها برابر بزرگنمایی می کنند…» (حرم مطهر رضوی، یکم فروردین ۱۳۹۴)

**مسجد الاقصی اولویت دنیای اسلام
«… » (در دیدار دانشجوهای و نمایندگان تشکل های دانشجویی، ۱۲ تیر۱۳۹۵)«. یکی از بزرگ ترین مجال های ما معیت مردم ما و جوان های ما با نظام و هدف های نظام و امام بزرگوار است…» ( در دیدار شرکت کنندگان در کنگره جهانی جریان های تندرو و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام، چهارم آذر ۱۳۹۳)

**ایران، حامی مظلومان
«… من به شما برادرهای و خواهران عزیز توجه می دهم که ببینید در این راهپیمایی های روز قدس یا بیست ودوّم بهمن، عمده جوان ها می باشند…»( در دیدار دانشجوهای، یکم مرداد ۱۳۹۳)

** تشکر از ملت ایران برای حضور در راهپیمایی
«… من قلباً متأسّفم ما [یعنی ] دنیای اسلام – که باید همه نیروی خودمان را صرف کنیم برای مبارزه با دسیسه ی رژیم اسرائیلی و این حرکتی که بر علیه قدس شریف و مسجدالاقصی انجام دادند که همه دنیای اسلام را بایستی به حرکت در بیاورد – امروز ناچاریم به گرفتاری هایی که استکبار در درون دنیای اسلام به وجود آورده مشغول بشویم؛ راه حلی نیست. در حقیقت پرداختن به مساله تکفیر، چیزی است که بر علمای دنیای اسلام و زبدگان و فرزانگان دنیای اسلام تحمیل شده است؛ این را دشمن به طور مشکل دست ساز وارد دنیای اسلام کرده است و ناچاریم به آن بپردازیم، لکن مساله ی کلیدی، مساله ی رژیم اسرائیلی است؛ مساله کلیدی، مساله قدس است؛ مساله ی کلیدی، مساله قبله اوّل مسلمین، مسجدالاقصی است؛ اینها مسائل کلیدی است. » ( در دیدار شرکت کنندگان در کنگره جهانی جریان های تندرو و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام، چهارم آذر ۱۳۹۳) «…» (خطبه های نماز عید سعید فطر، هجدهم مرداد ۱۳۹۲)

**فلسطین؛ محفوظ از ترفندهای دشمن
«… ان شاءالله در روز قدس هم دنیا خروش شگرف ملت ایران را خواهد دید؛ ملت ایران ان شاءالله در روز قدس نشان خواهد داد که چقدر داعیه نسبت به فلسطین [در ایران ] خیز می زند. »( در دیدار دانشجوهای، یکم مرداد ۱۳۹۳) «. امید داریم خدای متعال عبادات شما را بپذیرد و رحمت و تفضل خود را بر ملت ایران سرازیر و مرحمت فرماید و اجر بسیاری به علت کوشش هایی که در این ماه انجام دادید، به شما بدهد. یکی از تلاش های بزرگ این ماه، راهپیمایی روز قدس بود که حقیقتاً با هیچ زبانی نمی شود اهمیت کار شما را شرح کرد؛ که در هوای گرم، با زبان روزه، در این خیابانها، در سرتاسر کشور، حرکت کردید برای اینکه ایستادگی ملت ایران را در مورد این مساله با اهمیت جهان اسلام و تاریخ اسلام اثبات کنید. ملت زنده یعنی این…»(در دیدار مدیران نظام و سفرای کشورهای اسلامی بمناسبت روز عید سعید فطر، بیست و نهم مرداد ۱۳۹۱)

** روز داد حق خواهی
«… لازم است با همه وجود و از اعماق دل، از این همت ملت ایران تشکر کنیم . » (خطبه های نماز عید سعید فطر، هجدهم مرداد ۱۳۹۲) «. امروز مساله فلسطین به برکت بیداری اسلامی، دیگربار به یک مساله کلیدی دنیای اسلام مبدل شده است؛ نباید بگذارید این برجستگی و این امتیاز از بین برود و زیر دسیسه ها و ترفندهای دشمنان مسلمانها و دشمنان امت اسلامی مخفی بماند. مساله فلسطین یک مساله کلیدی است…» (در دیدار جمع استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه ها، دوم شهریور ۱۳۹۰)

** ایران حامی فلسطین
«… در طول زمان، ملت ها دولت های خودشان را با موضع گیری آنان در قضیه فلسطین محک می زدند. البته فشار استبداد و استکبار و اختناق و زور نمی گذاشته است که خواسته ملت ها آشکار شود…» (در دیدار مدیران نظام و سفرای کشورهای اسلامی، نوزدهم شهریور ۱۳۸۹)

**مقاومت کشور فلسطین در گرو ایمان و توکل به پروردگار
«… سال کنونی در قضایای روز قدس و راهپیمایی ملت های منطقه، به کوری چشم صهیونیستها، ملت ها توانستند سخن دل خودشان را در این قضیه بزنند و ان شاءاللّه روزبه روز زیادتر و گرمتر خواهد گردید. »(در دیدار مدیران نظام و سفرای کشورهای اسلامی بمناسبت روز عید سعید فطر، بیست و نهم مرداد ۱۳۹۱) «…» (در دیدار رهبران گروه های مبارز فلسطینی، هشتم اسفند ۱۳۸۸)

** روز قدس، صف بندی حق بر علیه باطل
«…روز قدس یک روز بین المللی اسلامی و روز بزرگ و مهمی است که ملت ایران و دیگر ملت های مسلمان، سخن حقی را که استکبار دست کم شصت سال برای خاموش کردن آن سرمایه گذاری کرده بود، داد می کنند. تشکیل نظام جمهوری اسلامی در ایران و اعلام روز قدس و مبدل سفارت رژیم اسرائیلی در تهران به سفارت فلسطین، حرکت تهاجمی بود که در مقابل دسیسه شصت ساله استعمار برای محو فلسطین از نقش جغرافیای جهان، ایستاد. روز قدس پشتوانه امنیت کشور نیز است و هر ایرانی که روز قدس به خیابان می آید، در حقیقت به امنیت کشور و ملت و محافظت دستاوردهای انقلاب کمک کرده است. به لطف خداوند سال کنونی نیز روز قدس در کشور و در کشورهای اسلامی با عظمت تر برگزار خواهد گردید. » (در دیدار جمع استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه ها، دوم شهریور ۱۳۹۰) «. ملت ما بیدار است؛ ملت ما متحد است؛ ملت ما مسایل جهانی را با علاقه و دلسوزی دنبال می کند؛ به مسایل دنیای اسلام می پردازد؛ در مورد آنان موضع می گیرد، که یک نمونه از آن، همین راهپیمایی شگرف روز قدس است که در سرتاسر کشور در همه شهرها، در زیادی از روستاها حتی مردم اجتماع کردند، راه افتادند، شعار دادند به سود برادرهای مسلمانشان که هرگز آنان را نه دیده اند و نه از نزدیک می شناسند؛ لکن مساله آنان را مساله ی خودشان به حساب می آورند…» (خطبه های نماز عید سعید فطر، بیست و نهم شهریور ۱۳۸۸)

** جمهوری اسلامی، پرچمدار حمایت از فلسطین
« … این به برکت ایمان است؛ به برکت بیداری اسلامی است و این، آن راهی است که امام بزرگوار ما که رحمت و رضوان خدا بر او باد پیش پای ما گذاشت و ما این راه را طی می کنیم و تهدیدها و مخالفت ها و دشمنی ها و غرض ورزی ها و نانجیبانه عمل کردن هایی که آدم رویت می کند در بخش های متفاوت آن جبهه گسترده، نخواهد توانست این ملت را از این راه باز بدارد. » (در دیدار مدیران نظام و سفرای کشورهای اسلامی، نوزدهم شهریور ۱۳۸۹) «. دشمن صهیونیست و طرف های دیگر با وارد آوردن فشارهای سنگین و متفاوت به مردم غزه و ساحل غربی، در تلاشند آنان را از مقاومت رو گردان کنند و به گزینه تسلیم سوق دهند اما کشور فلسطین با روحیه مضاعف و امیدواری زیادتر، اطمینان داشته باشد که حرکت شگرف آنان، قطعا به نتیجه خواهد رسید. استحکام و پیشرفت نمایان جبهه مقاومت، نتیجه «وارد کردن عنصر معنویت به مبارزه» و ایمان و توکل بر خداوند است در نتیجه باید روحیه دینی و ایمان واقعی را در کشور فلسطین عمیق تر کرد و «توکل، امید، حسن ظن به تحقق وعده های پروردگار صادق» را زیاد کرد…» (خطبه های نماز جمعه تهران بیستم شهریور ۱۳۸۸)

**قدس روزی برای تمام دنیا
«… » (در دیدار رهبران گروه های مبارز فلسطینی، هشتم اسفند ۱۳۸۸) «. چقدر اهتمام کرده اند در طول این سال ها که روز قدس را که نماد صف بندی حق در مقابل باطل است، تضعیف کنند. روز قدس نشان دهنده ی صف بندی حق و باطل، صف بندی عدل در مقابل نا عدالتی است. روز قدس منحصرا روز فلسطین نیست؛ روز امت اسلامی است. روز داد رسای مسلمین بر علیه سرطان کشنده صهیونیزم است که به وسیله دست متجاوز اشغالگران، دخالت کنندگان، قدرت های استکباری به جان امت اسلامی افتاده است…» (نماز عید سعید فطر دهم۱۰ مهر ۱۳۸۷)

** فلسطین مساله بنیادی جهان اسلام
… روز قدس چیز کوچکی نیست. روز قدس یک روز جهانی است. » (خطبه های نماز عید سعید فطر، بیست و نهم شهریور ۱۳۸۸) « . دستگاه استکبار و خود صهیونیست های خبیث معترفند، اعتقاد دارند و ناراحتند از اینکه جمهوری اسلامی پرچم فلسطین را برافراشته است و نمی گذارد که با سازشکاری هایی که قصد دارند انجام بدهند، مساله فلسطین را از دور خارج کنند. روز قدس، روز زنده کردن این یاد و این اسم است. سال کنونی هم به توفیق الهی، به هدایت الهی، ملت شگرف ما در تهران و در همه شهرستانها روز قدس را گرامی خواهند داشت، راهپیمایی خواهند کرد…(خطبه های نماز جمعه تهران، بیست و نهم شهریور ۱۳۸۷)

**حضور در راهپیمایی دلگرم کننده ی مردم فلسطین
«… در کشورهای دیگر هم زیادی از مسلمین در روز قدس از ملت ایران تبعیت میکنند… » (خطبه های نماز جمعه تهران بیستم شهریور ۱۳۸۸) «… این حرکت شگرف در دنیای اسلام روز به روز جا افتاده تر شده است و گسترش بیشتری پیدا نموده است…»(خطبه های نماز عید سعید فطر، بیست و یکم مهر ۱۳۸۶)

** قدس روز داد مسلمین بر علیه نا عدالتی
«… سال کنونی دنیای اسلام شاهد تظاهرات بخش هایی از اغلب ملتهای مسلمان بود؛ از شرق دنیای اسلام یعنی از اندونزی، تا غرب دنیای اسلام یعنی آفریقا و نیجریه. در کشورهای مسلمان هرجا به آحاد مردم اذن داده گردید که بتوانند نیت و عزم خود را در روز قدس نمایش دهند، مجموعه هایی از مردم آمدند و نشان دادند که نسبت به مساله قدس چه احساساتی دارند…» ( خطبه های نماز جمعه ی تهران، بیست و یکم مهر ۱۳۸۵)

** استکبار ناشی از راهپیمایی روز قدس
« … حتی مسلمانانی که در اروپا زندگی می کردند، اقلیت هایی که زیر فشارهای عصبیت دولت ها و مؤسسات اروپایی قرار دارند، آنان هم روز قدس را گرامی داشتند. این نشانه این است که مساله فلسطین علیرغم آنچه که غاصبان فلسطین و حامی های آنان می خواستند، روز به روز در دنیای اسلام زنده تر می شود…» (خطبه های نماز عید سعید فطر، بیست و چهارم آبان ماه ۱۳۸۳)

** دفاع بااقتدار از ملت مظلوم فلسطین
«…» (نماز عید سعید فطر دهم۱۰ مهر ۱۳۸۷) … آنچه که در عرصه منطقه ی ما امروز مساله بنیادی است، باز همان مساله قدیمیِ فلسطین است…» (خطبه های نماز عید سعید فطر، پنجم آذر ۱۳۸۲)

** عصبانیت مسلمین از رژیم اسرائیلی و حامیانش
«… مساله فلسطین، بسیار مساله بنیادی و مهمی است…» (خطبه های نماز، شانزدهم آذر ۱۳۸۰)

** فلسطینیان در طلب حق مسلم خود
«… رژیم اشغالگر و غاصب شدت عمل را بر علیه فلسطینی ها زیاد کرده است و این عکس العمل آنان به ناتوانی های درونی خودشان و به شکست های پی در پیِ خودشان است. نتوانستند آن هیمنه ای را که بدروغ از خودشان ساخته بودند، محافظت کنند؛ آن رعبی که در دل ملت های عرب انداخته بودند، با مجاهدت مجاهدان فداکار؛ لبنانی و فلسطینی، اکنون شکست، فشار را بر مردم فلسطین وارد می کنند. حکومت موجود در غزه، امروز یک حکومت قانونی است؛ حکومت حماس یک حکومت قانونی است… همه دنیا باید این حکومتی را که با رأیها مردم از طریق انتخابات به وجود آمده است، قبول کنند… (خطبه های نماز جمعه تهران، بیست و نهم شهریور ۱۳۸۷)«. دشمنان اسلام برای فراموش شدن مساله فلسطین در افکار عمومی جهان کوشش زیاد می کنند اما راهپیمایی ملت ها در روز جهانی قدس این دسیسه بزرگ را خنثی می کند و به ملت مظلوم و تنهای فلسطین امید و دلگرمی می دهد. فلسطینی ها…» (خطبه های نماز عید سعید فطر، هفتم دی ۱۳۷۹)

** روشنگری موضع ایران با نهایت قدرت و وضوح
«… علی رغم همه فشارها محکم ایستاده اند و می دانند که فلسطین را کشور فلسطین باید رهایی دهد و حمایت امت اسلامی از آنان این استقامت و پایداری را افزایش می دهد…» (در دیدار هزاران تن از مردم انقلابی و دیندار شهر قم، نوزدهم دی ۱۳۷۸)

**قدس؛ حافظ اسم فلسطین
«… »(خطبه های نماز عید سعید فطر، بیست و یکم مهر ۱۳۸۶) «. روز قدس در پیش است؛ روز داد امت اسلامی بر علیه نا عدالتی و عدوان پنجاه ساله دشمنان امت اسلامی است. روز قدس را باید همه امت اسلام و همه ی ملت های اسلامی گرامی بدارند و شما مردم عزیز ایران نیز مثل هر سال، به توفیق الهی این روز را گرامی خواهید داشت. » ( خطبه های نماز جمعه ی تهران، بیست و یکم مهر ۱۳۸۵) « . راهپیمایی شگرف و پُرشکوه مردم در روز قدس، حرکت نمادین عظیمی بود که یقیناً در عرصه سیاست عالم و در مبارزه با استکبار، تأثیرات عمیقی را باقی گذاشته است و خواهد گذاشت…»(خطبه های نمازجمعه دهم دی ۱۳۷۸)

** روز قدس؛ مشت محکمی به دهان دشمن
«… آنچه کام رمضانیان را در همه دنیای اسلام، بخصوص سال کنونی، تلخ کرد، حوادث مصیبت آمیز فلسطین و عراق بود؛ اینها قطعه های تن دنیای اسلامند. » (خطبه های نماز عید سعید فطر، بیست و چهارم آبان ماه ۱۳۸۳) «. روز جهانی قدس مظهر عزم عمومی ملت های مسلمان برای مبارزه با آمریکا و اسراییل است و ملت بزرگ، مومن و متحد ایران در روز قدس سال کنونی پیشتازی و عظمت عزم ملی خود را در این عرصه نیز ثابت نمود و با دفاع بااقتدار و آگاهانه از ملت مظلوم فلسطین انزجار عمیق خود را از صهیونیست ها. نمایش داد و ایران و جمهوری اسلامی را در جهان سربلند کرد. » (خطبه های نماز عید سعید فطر، پنجم آذر ۱۳۸۲) «…» (خطبه های نمازجمعه، هجدهم دی ۱۳۷۷)

**ایرانیان سرمشق حمایت از فلسطین
«… سال کنونی روز قدس، ملت های مسلمان باید نمایش دهند که نسبت به رژیم اسرائیلی و حامیانش خشمگینند و هر کس در این زمینه بی تفاوت باشد و هر سیاستی که در آن جهت باشد، با او خشمگینند و خشمگین برخورد خواهند نمود. » (خطبه های نماز، شانزدهم آذر ۱۳۸۰) «…» (خطبه های نماز جمعه تهران، بیست و ششم دی ۱۳۷۶)

** ملت ایران یکپارچه در دفاع از فلسطین
«…مساله مهمِ این دوران، مساله ی فلسطین است که انتفاضه ی بزرگ فلسطین و بیت المقدّس همچنان ادامه دارد. افرادی که تصور می کردند توان دارند با اِعمال زور و فشار، کشور فلسطین را از مطالبه حقِ ّ مسلّمِ خودش منصرف کنند، اشتباه کرده بودند؛ نتوانستند و نخواهند توانست کشور فلسطین را از ادامه این راه برگردانند. امکان دارد با سرکوب و فشار و ارعاب، چند صباحی این نسل را به سکوت تحمیلی و اجباری مجبور کنند؛ اما این خوابِ خوشِ بی تعبیری است که صهیونیست ها تصور کرده اند خواهند توانست زین پس به سادگی بر سرزمین غصب شده فلسطین حکومت کنند…» (در دیدار کارگزاران نظام، بمناسبت عید سعید فطر، بیست و یکم بهمن ۱۳۷۵)

**ایستادگی در مقابل دشمن
«… سال کنونی در همه دنیای اسلام، روز قدس با کیفیت مخصوصی برگزار گردید؛ همچنان که حدس می گردید این طور بشود و این به علت حقّانیت داد مظلومانه ی کشور فلسطین است… آن مردم مظلوم و مقهور و محاصره شده به وسیله سنگدل ترین و سبع خوترینِ دشمنان، نیاز به مدد دارند. هم ملت ما، هم دولت ما، هم ملت ها و دولت های مسلمانِ دیگر موظف هستند تا آن جا که توان دارند، به این ملت مظلوم کمک کنند. این یک وظیفه ی دینی و انسانی و خردمندانه است که عقل به آن حکم می کند و یک وظیفه تاریخی است که تاریخ در مورد آن قضاوت خواهد کرد… » (خطبه های نماز عید سعید فطر، هفتم دی ۱۳۷۹) «. در راهپیمایی روز قدس ملت ایران در مقابل همه جنجال های تبلیغاتی دشمنان، موضع خود را با نهایت قدرت و وضوح و بدون هیچ ابهامی نمایش داد، در نتیجه راهپیمایی روز قدس، سال کنونی از لحاظ مضمون سیاسی پرمضمون تر و پرمعناتر و برای دشمنان، دلخور کننده تر و عصبانیت برانگیزاننده تر بود…» (خطبه های نماز عید فطر، یکم اسفند ۱۳۷۴)

**حمایت جهانیان از فتوای امام خمینی
«…» (در دیدار هزاران تن از مردم انقلابی و دیندار شهر قم، نوزدهم دی ۱۳۷۸) «…»(خطبه های نماز جمعه تهران، چهاردهم بهمن ۱۳۷۳)

** اهمیت وحدت مسلمان ها در دفاع از فلسطین
«… امروز ملت ایران کاری که توان دارد بکند – که از همه کارها هم با اهمیت تر است، تظاهرات – مثل همین تظاهرات امروز- است. این کار بسیار مهمّی است. از هدف های اینها این است که اسم فلسطین را به دست فراموشی بسپارند. کاری کنند که اصلاً فراموش شود که چنین چیزی وجود داشت؛ اما شما نمی گذارید؛ روز قدس نمی گذارد؛ امام بزرگوار ما با تدبیر خودش نگذاشت…» (در دیدار کارگزاران نظام در عید فطر، بیست و دوم اسفند ۱۳۷۲)

** کشور فلسطین منتظر حمایت جهانی
«… این کار بزرگی بود. »(خطبه های نمازجمعه دهم دی ۱۳۷۸) «. روز قدس، از روزهای بسیار با اهمیت و حیاتی است…» (گفت و گو رهبری با صدا و سیما در مورد روز جهانی قدس، بیست و هفتم اسفند ۱۳۷۱)

**حمایت از فلسطین نشان دهنده پیوند مردم با نظام جمهوری اسلامی
«… سال های متمادی است که اهتمام می شود مسأله قدس فراموش شود. روز قدس، درست تیری است به قلب این دسیسه؛ حرکتی است برای خنثی نمودن این دسیسه خباثت آمیزی که استکبار و صهیونیسم و هواداران و همکارانشان دست به یکی کرده اند تا به کلی مسأله فلسطین را به دست فراموشی بسپارند. روز قدس را بزرگ بدارید…» (در دیدار با فضلا، طلاب و اقشار متفاوت مردم شهر قم ، نوزدهم دی ۱۳۷۰)

** ملت ایران حامی فلسطین
«… این روز، ویژه ملت ایران هم نیست؛ در خیلی از نقاط عالم، مردم مؤمن و پرشور، با تنگنا هایی که در کشورهای خود دارند – چون حکومت ها خیلی جاها اذن نمیدهند – روز قدس را گرامی می دارند – به هر حال جمعیت هایی که توان دارند این کار را می کنند – ان شاءاللَّه امید داریم سال کنونی هم در مقابل دسیسه های ناجوانمردانه ای که بر علیه کشور فلسطین شده است، روز قدس بتواند مشت محکمی به دهان دشمنان کشور فلسطین و دشمنان دنیای اسلام بزند. » (خطبه های نمازجمعه، هجدهم دی ۱۳۷۷) «. ان شاءالله جمعه آینده که جمعه آخر ماه رمضان است مردم ایران به عنوان متولیان روز قدس، باید کاری کنند که برای دیگر ملت ها سرمشق شود؛ چون هر سال ملت های دیگر در گوشه و کنار، حتّی در خود اروپا و جاهای دیگر، به تبع شما روز قدس را گرامی می دارند. شما باید روز به روز این پرچم را سرافرازتر و این محور درخشندگی و نور را درخشان تر کنید، تا عده بیشتری بتوانند استفاده نمایند. » (خطبه های نماز جمعه تهران، بیست و ششم دی ۱۳۷۶) «…» (خطبه های نمازجمعه،شانزدهم فروردین ۱۳۷۰)

پژوهش**۹۱۱۷**۹۱۳۱

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا