تاخت و تاز گدایان پاکستانی در خیابان های شهر
تاخت و تاز گدایان پاکستانی در خیابان های شهر

استانها > فارس – «خبرجنوب» نوشت: رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: ورود متکدیان پاکستانی به استان های کشور نگران کننده است و باید برای پیشگیری از انتقال بیماری های احتمالی واگیر از سوی آنها، تمهیدات موثری درنظر گرفت.
دکتر محمدمهدی گویا در کارگاه کشوری «بیماری های قابل پیشگیری با واکسن» در هتل پرسپولیس شیراز افزود: با توجه به وضعیت نامطلوب پوشش واکسیناسیون در کشور پاکستان، ورود این افراد برای تکدی گری می تواند مشکل ساز باشد و هرکدام از این کودکان که در کوچه و خیابان رها هستند می توانند باعث طغیان سرخک و فلج اطفال شوند.
وی اضافه کرد: البته این مسئله بیشتر استان های مرزی و به خصوص جنوب شرق را تهدید می کند که به همین دلیل ارائه واکسن های تزریقی فلج اطفال در این مناطق به طور جدی تری پیگیری می شود.
دکتر گویا در ادامه یادآور شد: شاخص های سرخک در کشور ما فعلا مطلوب است، اما در مواقعی شاهد طغیان های متعدد سرخک در شهرهای جنوب شرق کشور هستیم و اگرچه عمده این افراد مهاجرین کشورهای همسایه می باشند ولی جدی گرفتن مسئله ضروری است.
این مسئول وزارت بهداشت گفت: سال گذشته با کمبود منابع مالی و حجم زیاد فعالیت در حوزه بیماری های واگیر روبه رو بودیم و با این وجود پوشش ایمن سازی در کشور برای واکسن های روتین به حدود ۹۸ درصد رسیده که این امر شاید برای برخی عادی به نظر برسد.
دکتر گویا افزود: واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی در سلامت کودکان است و زمینه ارتقای سطح سلامت را به نحو موثری فراهم می کند، اگر بتوانیم واکسن های جدید را نیز به ایمن سازی های یادشده اضافه کنیم همچنان کاهش مرگ و میر کودکان را شاهد خواهیم بود.
وی دلایل موفقیت ایمن سازی در ایران را شامل تعهد و حمایت سیاستگذاران نظام سلامت کشور، تامین نیروی انسانی متناسب، برقراری زنجیره سرمای مناسب، مشارکت بالای خانواده ها، تولید داخلی واکسن، پشتیبانی فنی برنامه توسط کمیته کشوری ایمن سازی و همچنین رساندن واکسن ها به محروم ترین مناطق کشور دانست.
دکتر گویا با اشاره به تبلیغات سوء برخی افراد درخصوص ایمن سازی های یادشده، گفت: برخی پایشان را از گلیمشان درازتر کرده اند و با حرف هایی که در کوچه و خیابان و حتی تریبون ها می زنند سعی بر ایجاد دید منفی در مردم نسبت به ایمن سازی با واکسیناسیون دارند، معلوم نیست این افراد که در برخی مناطق کشور حضور دارند چرا می خواهند سلامت کودکان ما را به خطر بیندازند! برخورد جدی با آنها ضروری است.
این مسئول وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت های مرکز مدیریت بیماری های واگیر، ادامه داد: فاز اول مجموعه سردخانه های مرکزی واکسن کشور منطبق با تکنولوژی روز دنیا ساخته شده و پیگیری فاز دوم در حال انجام است. تامین ۲۱ دستگاه خودروی سردخانه دار از طریق سازمان جهانی بهداشت و تحویل به مناطقی که وضعیت نامطلوبی دارند از جمله این خدمات است که تهیه آنها بسیار مشکل ساز بوده است.
کارگاه کشوری بیماری های قابل پیشگیری با واکسن که دیروز در شیراز آغاز شد، فردا به کار خود پایان می دهد.
۴۶