۵ واقعیت عجیب و جالب در مورد مورچههای دیوانه
مورچههای مهاجم ۳٫۱۷ میلیمتری که به «مورچههای دیوانه» مشهور هستند بخش بزرگی از جنوب کشور آمریکا را اشغال کردهاند. این حشرههای ریز اما وحشی عادتهای رفتاری خاصی دارند که از شنیدن آنها بسیار تعجب خواهید کرد.
تدبیرشرق// این مورچهها بشدت به وسایل الکتریکی علاقه دارند و با اینکه جریان برق اینگونه وسایل موجب مرگشان میشود، اما دوست دارند در دل کامپیوتر یا سیستم تهویه هوا برای خود لانه بسازند؛ که در نهایت چیزی جز مرگ دستهجمعی و خرابی آن دستگاه در انتظارشان نخواهد بود.
برای آشنایی بیشتر با دیوانهترین مورچههای جهان از شما دعوت میکنیم تا در ادامه مطلب با روزیاتو همراه باشید.
۱- مورچههای دیوانه جزو حشرات مهاجم دستهبندی میشوند
مورچههای دیوانه بومی آمریکای جنوبی هستند و بعضا محلیها این حشرات را با نام «مورچه دیوانه تمشکی» هم خطاب میکنند. این مورچهها نخستین بار در سال ۲۰۰۲ میلادی در این منطقه مشاهده شدند و جذابیت کشفشان در این بود که با دیگر حشرات منطقه کاملا تفاوت داشتند.
مورچههای دیوانهی آمریکای جنوبی از دیگر حشرات ریز و بندپایان تغذیه میکنند. آنها غذاهایی میخورند که دیگر گونههای جانوری همانند پرندگان و خزندهها به آنها وابسته هستند.
حضور این حشرات در هر منطقهای سبب بروز تغییرات ناشناختهای در چرخه غذایی آن منطقه میشود و اینطور بهنظر میرسد که هیچ چیزی هم جلودارشان نیست.
مورچههای دیوانه نه تنها برای طبیعت تهدید جدی محسوب میشوند، بلکه با سموم دستساز بشر هم بهراحتی از بین نمیروند و نمیتوان از مزاحمتهایشان خلاص شد.
جالب است بدانید که این حشرات دیوانه را به هیچعنوان نمیتوان کنترل کرد زیرا هیچچیزی برایشان مهم نیست و بهمحض اینکه سمی در لانهشان ریخته شود، بدون فوت وقت آنجا را ویران کرده و سراغ محلی تازه برای زندگی میروند.
کلونی این مورچههای تمشکی چندین ملکه دارد و این امر به آنها کمک میکند تا در کوتاهترین زمان ممکن دوباره تولید مثل کرده و نیروهای از دست رفته را جایگزین کنند.
با این تفاسیر دوباره باید تاکید کنیم که هیچ سم و تهدیدی روی مورچههای دیوانه اثر ندارد و آنها همچنان با فراغ بال به فعالیتهای خطرناک خود در طبیعت ادامه میدهند.
۲- مورچههای دیوانه در جنگ چمنی با مورچههای آتشین همیشه برنده میدان هستند
اول از همه بگوییم که مورچه آتشین، مورچهای است که دردآورترین گزش را میان مورچهها دارد و ۲۸۵ گونه از آنها در سراسر جهان موجود است. این مورچه با نامهای دیگری همچون مورچه زنجبیل، مورچه آتشهای گرمسیری، و مورچه قرمز نیز شناخته میشود.
حالا باید بدانید که مورچههای دیوانه قادرند از خود در برابر زهر مورچههای آتشین محافظت کنند. آنها این کار ا به لطف مکانیزم دفاعی پیشرفته بدنشان انجام میدهند. به این صورت که پس از گزیده شدن، غذههای مخصوصی در بدن این حشرات شروع به ترشح کردن پادزهر کرده و سم را از بدن خارج میکند.
مورچههای دیوانه به جای اندامنیشزنی، غدهی ضدزهر نیش مورچه قرمز دارند. این ماده نوعی اسید فرمیک است و دو کاربرد اساسی دارد: یک اینکه به عنوان پادزهر در برابر زهر مورچه قرمز استفاده میشود و دوم بهعنوان یک سلاح شیمیایی در برابر حریفان مورداستفاده قرار میگیرد.
با این کارایی دوگانه درونی این ماده شیمیایی، اینطور بهنظر میرسد که مورچه دیوانه را به هیچ عنوان نمیتوان از بین برد!
۳- دومین سلاح مخفیانه مورچههای دیوانه حجم بسیار زیاد آنهاست
موچههای دیوانهای که با هم در تماس هستند، میتوانند کلونیهای بسیار بزرگی با یکدیگر تشکیل دهند. بدون هرگونه تهدیدی از طرف رقبا، مورچههای دیوانه در آمریکا میتوانند تراکمی بیش از ۱۰۰ مرتبه بزرگتر از آنچه دیگر مورچهها تشکیل میدهند، بسازند. حجم کلونی آنها بسیار عظیم و منحصربهفرد است.
به گزارش ساینتیفیک امریکن، مورچههای قرمز-قهوهای دیوانه با آن جثههای بسیار ریز خود میتوانند کلونیهایی تشکیل دهند که بعضا به عنوان تکهای آشغال بهنظر برسند؛ که البته حرکت هم میکند!
کلونی این حشرات گاها به ۲۰۰ متر در سال هم میرسد که در نوع خود بینظیر و منحصر به فرد است. البته انسانها نیز سهوا و ناخواسته در پیشرفت این مورچهها نقش دارند. لانه این دیوانههای آمریکایی را میتوان در گیاهان گلدانی یا دیگر خانههای سیار مردم نیز پیدا کرد.
بنابراین، مورچههای دیوانه نسبت به زمانی که به خودیخود زندگی میکردند، اکنون در تمامی مناطق جنوبشرقی آمریکا، بهویژه در مناطقی همچون تگزاس و فلوریدا در حال ظاهر شدن هستند.
۴- مورچههای دیوانه برای کوتاه کردن مدارهای الکتریکی شهرت دارند
جالب است بدانید که مورچههای دیوانه به وسایل الکتریکی همچون سیستمهای تهویه هوا و دیگر وسایل دیجیتالی همچون کامپیوتر علاقه بسیاری دارند. بهطوری که برای ساخت خانه جدید خود در مناطق شهری اغلب دنبال چنین وسایلی میگردند.
به گزارش لایو ساینس، وقتی مورچههای دیوانه وارد این دستگاهها میشوند، بدن آنها قادر است اتصال الکتریکی با دستگاه برقرار کند که منجر به شکلگیری یک مدار اتصال کوتاه شده و در نهایت برقگرفتگی مورچه میشود. بدنبال این امر، آنها نوعی فرومون هشدادهنده، بویی که مورچهها هنگام مواجهه با خطر از بدن خود متصاعد میکنند تا «تحت حمله» بودن خود را به اطلاع بقیه برسانند. بدین طریق، بقیه مورچهها به آن منطقه رفته و شروع به مبارزه در برابر عامل خطر میکنند.
در این حالت، آنها یک چرخه خطرناک میسازند که میتواند در نهایت به خراب شدن دستگاه و مرگ همه مورچهها منجر شود.
۵- مورچههای دیوانه برای این دیوانه خطاب میشوند که حرکات سریع و دیوانهواری برای یافتن غذا دارند
این مورچههای ریز که اغلب به رنگ قرمز-قهوهای در طبیعت زندگی میکنند به این خاطر که هنگام یافتن و جمع کردن غذا رفتارهای جنونآمیز، سریع و غیر قابل پیشبینی دارند، «مورچه دیوانه» لقب گرفتهاند.
/روزیاتو