۱۵ استادیوم ورزشی بزرگ و پرظرفیت جهان را بشناسید
تدبیرشرق// در حالی که این روزها تب فوتبال داغ است و مدت زیادی تا جام جهانی فوتبال در روسیه باقی نمانده، مناسب دیدیم که شما را با بزرگ ترین ورزشگاه ها و استادیوم های ورزشی که بیشترین گنجایش تماشاگر را دارند آشنا کنیم. برخی از این استادیوم ها چنان بزرگ هستند که می توانند جمعیتی به اندازه یک شهر کوچک را در خود جای دهند. جالب این که برخی از این استادیوم ها که در ادامه مطلب به آن ها اشاره خواهد شد متعلق به یک تیم دانشگاهی فوتبال بوده و جالب تر این که هیچگونه مسابقه حرفه ای در آن ها برگزار نمی شود. بیشتر استادیوم های بزرگ و پرجمعیت در ایالات متحده واقع شده و مربوط به بازی راگبی هستند. اما استادیوم های بزرگ تنها مختص ایالات متحده نبوده و برخی استادیوم های محل برگزاری مسابقات فوتبال نیز از سایر کشورها وجود دارند که ظرفیتی غیرقابل تصور داشته و تماشاگران بسیاری را در خود جای می دهند.
۱۵- استادیوم سنفورد- ظرفیت: ۹۲٫۷۴۶ نفر
مانند بسیاری دیگر از استادیوم های ورزشی در ایالات متحده، ورزشگاه سنفورد نیز به شکل یک کاسه باز بوده و در صورتی که اوضاع جوی مناسب نباشد، تماشاگران هیچ جایی برای پناه گرفتن ندارند. اگر چه این ورزشگاه از سال ۱۹۲۹ متعلق به جورجیا بولداگز است اما دانشجویان دانشگاه جورجیا نیز از آن استفاده می کنند. این ورزشگاه بزرگ در مسابقات المپیک ۱۹۹۸ میزان برخی از مسابقات فوتبال این جام بود که در آن تیم نیجریه مدال طلا را بدست آورد.
۱۴- استادیوم لس آنجلس مموریال کولیسوم- گنجایش: ۹۳٫۶۰۷ نفر
لس آنجلس شهری است که شهرت آن ارتباط زیادی با ورزش ندارد و جاذبه اصلی این شهر در زمینه سرگرمی است. با این وجود دومین شهر بزرگ ایالات متحده ورزشگاه لس آنجلس مموریال کولیسوم را در خود دارد که اولین شهری بود که ۲ بار میزبان مسابقات المپیک شده است (۱۹۳۲ و ۱۹۸۴). زمانی که لس آنجلس در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی دارای تیم راگبی معروفی بود، این استادیوم خانه تیم لس آنجلس ریدرز بوده و طرفداران این تیم در ورزشگاه خانگی خود چنان جو وحشتناکی را برای تیم مقابل ایجاد می کردند که همگان از این ورزشگاه با نام «حفره سیاه» یاد می کردند. در نهایت تیم ریدرز در سال ۱۹۹۴ به اوکلند رفت و از آن زمان تاکنون این ورزشگاه هیچ تیم حرفه ای ندارد.
۱۳- استادیوم ساکر سیتی- ظرفیت: ۹۴٫۷۱۳ نفر
ورزشگاه ساکر سیتی بعد از بازسازی،ساکر سیتی نامگذاری شد و بزرگ ترین ورزشگاه آفریقای جنوبی در شهر ژوهانسبورگ به شمار می آید که فینال جام جهانی ۲۰۱۰ بین تیم های اسپانیا و فرانسه در آن برگزار شد. این ورزشگاه تاریخچه بسیار شگفت انگیزی دارد و در دهه ۱۹۸۰، نلسون ماندلا که بتازگی از زندانی طولانی مدت آزاد شده بود اولین سخنرانی رسمی خود را در حضور پرشور مردم کشورش انجام داد.
۱۲- استادیو آزتکا- ظرفیت: ۹۵٫۵۰۰ نفر
استادیو آزتکا که در بین مردم محلی با نام استادیوم سنت اورسولا معروف است، یک استادیوم بزرگ و فوق العاده در پایتخت مکزیک است که پس از ساخت در سال ۱۹۶۶ تاکنون میزبان ۲ مسابقه فینال جام جهانی بوده است. برای ملتی که بشدت علاقمند به فوتبال است استفاده از این استادیوم هیچگاه دچار وقفه نشده و هنگام بازی تیم ملی این کشور، ورزشگاه پر از جمعیت می شود؛ کابوسی که تماشاگران بریتانیایی هیچگاه آن را فراموش نخواهند کرد. در همین ورزشگاه بود که دیگو مارادونا، گل معروف به «دست خدا» ی خود را به ثمر رساند.
۱۱- استادیوم نئوکمپ- ظرفیت: ۹۹٫۷۸۶ نفر
با داشتن بازیکنان طراز اولی مانند مسی، سوارز، کوتینیو و اینیستا، نام باشگاه بارسلونا با بزرگی، افتخار و شهرت تاریخی عجین شده است و ورزشگاه خانگی این تیم نیز از این قاعده مستثنی نیست. ساخت این ورزشگاه در سال ۱۹۵۷ به پایان رسیده و در حال حاضر بزرگ ترین ورزشگاه فوتبال در جهان است که تنها توسط یک تیم باشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد و جالب این که یکی از معدود ورزشگاه هایی است که زمین مسابقه بسیار پایین تر از سطح زمین قرار گرفته است.
۱۰- استادیوم کریکت ملبورن- ظرفیت: ۱۰۰٫۰۲۴ نفر
ورزش اول استرالیا بدون شک کریکت است، ورزشی که بسیار شبیه بیسبال بوده و در این کشور طرفداران زیادی دارد. این استادیوم به خاطر طراحی منحصر به فردش و نحوه قرار گرفتن صندلی ها، نمایی باز و واضح از زمین دایره ای استادیوم خواهد دید که میزبانی مسابقات تیم اوزی رولز را بر عهده دارد. این استادیوم یکی از معدود ورزشگاه ها در سراسر جهان است که توسط میراث جهانی یونسکو محافظت می شود.
۹- استادیوم دارل کی رویال تگزاس مموریال- ظرفیت: ۱۰۰٫۱۱۹ نفر
یکی دیگر از ورزشگاه های راگبی در این فهرست ورزشگاه دارل کی رویال تگزاس مموریال است که متعلق به تیم راگبی دانشگاهی تگزاس لانگ هورنز است که آن را به یکی از ۱۲ استادیوم بزرگ کشور تبدیل می کند. ارزش تیم راگبی تگزاس لانگ هورنز نیز بیش از ۱۱۵ میلیون دلار تخمین زده شده است که نشان از قدرت و اعتبار این تیم و ورزشگاه اختصاصی آن دارد.
۸- استادیوم برایانت- دنی- ظرفیت: ۱۰۱٫۸۲۱ نفر
بازی در برابر این حجم از تماشاگر بدون شک ترسناک است و تماشاگرانی که به این استادیوم می آیند جهنمی را به معنای واقعی کلمه برای بازیکنان تیم حریف ایجاد می کنند. مربی تیم فوتبال این استادیوم نیک سابان است که یکی از بهترین مربی های این ورزش در ایالات متحده شناخته می شود.
۷- استادیوم تایگر- ظرفیت: ۱۰۲٫۳۲۱ نفر
ورزشگاه تایگر که به «دره مرگ» شهرت دارد در باتون روگ، لوییزیانا واقع شده که به خاطر بزرگی اش می توانست پنجمین شهر پر جمعیت در تمام ایالت لوییزیانا لقب بگیرد. این ورزشگاه در محوطه دانشگاه ایالتی لوییزیانا واقع شده و در سال ۱۹۲۴ و با گنجایش تنها ۲۴٫۰۰۰ نفر ساخته شد تا این که نوسازی های بعدی گنجایش آن را به بیش از ۱۰۲٫۰۰۰ نفر افزایش داد.
۶- استادیوم نیلند- ظرفیت:۱۰۲٫۴۵۵ نفر
استادیوم نیلند وزشگاه خانگی تیم تنسی والنتیرز است که پیتون منینگ را به عنوان دفاع افسانه ای خود دارند. این ورزشگاه نام خود را از مربی افسانه ای باشگاه به نام رابرت نیلند گرفته است که در ۳ دوره متفاوت (۱۹۲۶ تا ۱۹۳۴، ۱۹۳۶تا ۱۹۴۰ و ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۲) مربیگری این تیم را بر عهده داشته و در این مدت ۴ عنوان قهرمانی کشور را برای تیمش به ارمغان آورد.
۵- استادیوم کایل فیلد- ظرفیت: ۱۰۲٫۵۱۲ نفر
ورزش دانشگاهی در آمریکا یک مقوله پرطرفدار است اما باید بدانید که برخی از این ورزشگاه های دانشگاهی حتی از ورزشگاه ۲ میلیارد دلاری تیم دالاس کوبویز نیز بزرگ تر هستند. ورزشگاه کایل فیلد در سال ۱۹۰۴ ساخته شده و از آن زمان زمین اختصاصی تیم تگزاس اَی اند ام ایجیز به شمار می آید. این استادیوم که به «خانه ۱۲ نفر» شهرت دارد می تواند به جهنمی برای تیم های رقیب تبدیل گردد.
۴- استادیوم اوهایو- ظرفیت ۱۰۴٫۹۴۴ نفر
ورزشگاه اوهایو متعلق به تیم اوهایو استیت باکیز است که دارای تاریخچه قابل توجهی بوده و در سال ۲۰۱۴ توانست قهرمانی راگبی کشور را بدست آورد. طرفداران این تیم به خاطر سرودهای منظم و زیبایی که می خوانند شهرت دارند.
۳- استادیوم بیور- ظرفیت: ۱۰۷٫۵۷۲ نفر
ورزشگاه بیور در پنسیلوانیا واقع شده و متعلق به تیم راگبی نیتانی لاینز این ایالت است که هزاران تماشاگر مشتاق و پرهیاهو را به این ورزشگاه می کشانند. این تیم در میان دانشجویان ایالات متحده از محبوبیت بالایی برخوردار است.
۲- استادیوم میشیگان- ظرفیت: ۱۰۷٫۶۰۱ نفر
استادیوم میشیگان که با نام «خانه بزرگ» نیز شناخته می شود، بزرگ ترین ورزشگاه دانشگاهی در سراسر جهان است و تیم راگبی وولورینز در برخی موارد بیش از ۱۱۵٫۰۰۰ نفر تماشاگر پرسروصدا را به این ورزشگاه می کشاند. بیشترین تماشاگر یک مسابقه دانشگاهی در جهان با ۱۱۵٫۱۰۹ نفر در مسابقه بین وولورینز و رقیب سنتی شان، نوتر دام فایتینگ آیریش، رقم خورد. در یک مسابقه دوستانه پیش فصل بین منچستر یونایتد و رئال مادرید نیز بیش از ۱۰۹٫۰۰۰ تماشاگر خود را به این ورزشگاه رساندند که به پرتماشاگرترین مسابقه فوتبال در ایالات متحده تبدیل شد.
۱- استادیوم رانگراندو اول می- ظرفیت: ۱۵۰٫۰۰۰ نفر
بزرگ ترین ورزشگاه جهان بر اساس ظرفیت، ورزشگاه رانگرادو اول می در کره شمالی است که بیش از ۱۵۰٫۰۰۰ صندلی در خود دارد و مسابقات تیم ملی فوتبال این کشور در کنار دیگر مسابقات مهم ورزشی در آن برگزار می شود. این ورزشگاه همچنین میزبان مسابقات موسوم به «مسابقات توده ها» است که به خاطر بزرگداشت کیم ایل سونگ، رهبر و بنیانگذار این کشور برگزار می شود.