کارنامه تولید اوپک به روایت آخرین گزارش/ ایران کجای تولید نفت جهان قرار دارد؟
کارنامه تولید اوپک به روایت آخرین گزارش/ ایران کجای تولید نفت جهان قرار دارد؟
به گزارش خبرآنلاین به نقل از اویل پرایس، آژانس نظارت بر انرژی جهان در تازهترین گزارش خود از تولید نفت، اعلام کرده که سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، در ادامه طرح کاهش تولید خود طی ماه گذشته ۲۰۰ هزار بشکه دیگر از تولیدش را از دست داده است.
جدول میزان تولید اعضای اوپک در این گزارش وضعیت ونزوئلا که طی شش ماه گذشته ۴۱۴ هزار بشکه از تولیدش کاسته شده بود از تمام تولیدکنندگان دیگر بحرانیتر است.
این کشور اکنون کمتر از یک و نیم میلیون بشکه در روز تولید میکند که این رقم ۱/۲ میلیون بشکه کمتر از بالاترین رکورد تولیدش در سال ۲۰۰۵ است.
گزارش ها نشان می دهد،بیشترین کاهش تولید اوپک به آنگولا با ۸۲ هزار بشکه کمتر نسبت به ماه قبل گزارش شده و لیبی و نیجریه نیز همچنان از افت تولید ناشی از بحرانهای نظامی رنج میبرند.
براساس آمار، کویت و عربستان سعودی با تولید ثابت طی ۱۵ ماه گذشته، بیشترین ثبات را از خود نشان دادهاند و عربستان با قابلیت افزایش نیممیلیون بشکه بهصورت فوری، بالاترین پتانسیل بازگشت را دارد.
در همین حال، رتبه بعدی ثبات به امارات متحده عربی با یکسال حفظ تولید رسیده است. ایران، عراق و قطر هم ماه گذشته میلادی را با حفظ تولید خود سپری کردهآند اما برآورد شده قطر بهزودی دوباره به روند کاهش تولید خود بازخواهد گشت.
براساس همین گزارش، تولید روسیه در ماه مارس را بدون تغییر سپری کرد و ۱۰۰ هزار بشکه از میانگین تولید ۱۲ ماهه خود پایینتر است. دیگر کشورهای مهم خارج از اوپک نیز غیر از ایالات متحده، روندی ثابت یا نزولی داشتند.
در کانادا تولید ماه گذشته ثابت مانده و در چین تولید کمتر شده است. این کشور از تولید نفت کاسته و به مصرف خود افزوده است که موجب شده به بزرگترین واردکننده نفت جهان تبدیل شود. آمریکا باوجودیکه از رکوردی که در ماه نوامبر (آذر۹۶) ثبت کرد پایینتر است اما به ادعای اوپک این کشور افزایش تولید داشته است.
سازمان کشورهای صادرکننده معتقد است که تولید جهان ۱۸۱ هزار بشکه بیشتر شده که با احتساب کاهش ۲۰۰ هزار بشکهای تولید خودش به معنی افزایش ۳۸۱ هزار بشکه تولید نفت در دیگر نقاط دنیاست اما این رقم چندان منطقی بهنظر نمیرسد.
رشد قابل توجه شیل آمریکا یک عامل تاثیرگذار بر بازار نفت است. تولید شیل آمریکا با ۱۰/۵ میلیون بشکه در روز در حال رشد است و پیش بینی میشود این عدد در سال آینده به ۱۱/۴۴ میلیون بشکه در روز هم برسد. به تازگی در انجمن انرژی بینالمللی گفته شد که موج دیگری از شیل در راه است. علاوه براین، بجز امریکا، از رشد تولید در بخشهای دریایی بزریل و قسمتهایی از آفریقا نباید غافل شد.
این افزایشها در تولید به دلیل بالا رفتن اخیر قیمت نفت است و این روند به گونهای ادامه دار شده که میتواند به یک سیکل معیوب در بازار نفت تبدیل شود.
تحلیلگران معتقدند که شرکتهای آمریکایی درسهای لازم را از سقوط قیمت نفت گرفتهاند به شکلی که شرکتهای وابسته به نفت شیل در حال حاضر میتوانند بخش بزرگی از نیازهای تولید را تامین کنند و برای سرمایهگذاران سودآور باشند.
۳۵۳۵