آخرین خبرها

وقتی صداوسیما به دام «دروغ اول آوریل» افتاد: انتشار فیلم غیرواقعی از سقوط «تیان‌گونگ-۱»

وقتی صداوسیما به دام «دروغ اول آوریل» افتاد: انتشار فیلم غیرواقعی از سقوط «تیان‌گونگ-۱»

به گزارش خبرآنلاین، «تیان‌گونگ-۱»، نخستین ایستگاه فضایی چین، ساعت ۰۰:۱۶ بامداد ۲ آوریل به وقت جهانی مقارن با ۴:۴۶ بامداد ۱۳ فروردین به وقت تابستانی ایران، وارد جو زمین شد و پس از سوختن در جو و خرد شدن به قطعات کوچک، در آب‌های اقیانوس آرام سقوط کرد. موقعیت جغرافیایی محل سقوط، حوالی مختصات جغرافیایی ۱۳٫۶ درجه جنوبی و ۱۶۴٫۳ درجه غربی است که در ۴۰۰۰ کیلومتری جنوب هاوایی واقع شده است.

با توجه به وسعت اقیانوس، تعداد بسیار اندک مناطق مسکونی در حوالی محل سقوط «تیان‌گونگ-۱» و از همه مهم‌تر، هم‌زمانی سقوط با روشنایی روز که شرایط نامناسبی را برای تصویربرداری از مراحل نخستین ورود فضاپیما ایجاد می‌کرد؛ انتظار نمی‌رفت که تصاویر یا فیلم‌هایی از ورود «تیان‌گونگ-۱» به جو و متلاشی‌شدن آن تهیه شده باشد. 

با این حال، فیلمی در خبرگزاری صداوسیما منتشر شد که ورود «تیان‌گونگ-۱» را به درون جو زمین نشان می‌داد و به‌سرعت در فضای مجازی پخش شد. تصویر زیر، نمایی از این فیلم را نشان می‌دهد.

انتشار فیلم غیرواقعی از سقوط «تیان‌گونگ-۱»

با جست‌وجوی اینترنتی، می‌توان منبع اصلی این ویدیو را در یوتیوب پیدا کرد (تصویر زیر؛ برای مشاهده آن در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید) که حوالی ساعت ۲۱ روز ۱۲ فروردین (به وقت تابستانی ایران) منتشر شده است. این درحالی است که سقوط «تیان‌گونگ-۱» نزدیک به ۸ ساعت پس از آن اتفاق افتاده است. 

انتشار فیلم غیرواقعی از سقوط «تیان‌گونگ-۱»

به بیان دیگر، فیلمی که در فضای مجازی از سقوط «تیان‌گونگ-۱» دست به دست می‌شود، مربوط به اتفاق صبح امروز نیست و اگر آن را ساختگی ندانیم (که با توجه به شواهد موجود، چنین به نظر می‌رسد)؛ مربوط به پدیده‌ای دیگر است.

۵۴۵۴

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا