کاکه، عروسکی غولپیکر با چهره و لباس مردان کرد در میان کودکان کرمانشاه
کاکه، عروسکی غولپیکر با چهره و لباس مردان کرد در میان کودکان کرمانشاه
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عروسک غولپیکرِ کرد به نام کاکه، که اجرای ویژه برنامهای فرهنگی را همزمان با تحویل سال برای کودکان استان کرمانشاه بر عهده داشت، امروز، شنبه چهارم فروردین هم در جمع کودکان و نوجوانان سرپل ذهاب حضور یافت.
وحید خسروی، عروسکگردان کاکه در این مورد گفت: «کاکه عروسکی تاریخی و بومی نیست. با این حال پس از بیان ایده طراحی عروسکهای غولپیکر تصمیم بر این شد که عروسک نمادین مردمان کرمانشاه باشد. به همین دلیل او چهره و لباس مردان کرد را دارد.»
مربی کتابخانه سیار کانون استان کرمانشاه ادامه داد: «طرح ابتدایی این بود که برای کودکان زلزلهزده کرمانشاه ویژه برنامهای نوروزی داشته باشیم و هفت عروسک به نشانه هفت سین طراحی شود. اما محدودیت وقت مانع این کار شد. در پایان با کمک هنرمندانی همچون منیره مولوی و فاطمه برمال ساخت و ساز عروسک به همت همکاران کانون استان کرمانشاه آغاز شد.»
او درباره ویژگیهای این عروسک توضیح داد: «بدن این عروسک قابلیت حرکت دارد. در واقع با کشهایی که در بدن عروسک تعبیه شده است، سر، بدن و دستهای عروسک تکان میخورد و تنها یک عروسکگردان هدایتگر آن است. بنابراین این عروسک با استانداردهای جهانی ساخته شده است و این روزها به اجرای برنامه برای کودکان کرمانشاهی میپردازد.»
خسروی درباره نخستین اجرای این عروسک در شهر ثلاث و میزان استقبال از آن عنوان کرد: «در ویژه برنامه نوروزی نماینده ویژه رییس جمهور حضور داشتند و حضور این عروسک با این شکل و شمایل بینهایت برای کوچکترها و بزرگترها جذاب بود و ما از موسیقی محلی استفاده کردیم تا این عروسک به هویت بومی استان نزدیکتر شود. اما ماهیت این نوع عروسکها کارناوالی است و عروسک نمایشی نیستند. با این حال با توجه به موفقیتهای این عروسک در نخستین برنامه بیتردید در مورد تولید آثاری نمایشی هم اقدام خواهیم کرد.»
این مربی همچنین به تاثیر این فعالیتهای فرهنگی اشاره کرد و گفت: «باید توجه داشت که کودکان این دو شهر زلزلهزده، یعنی ثلاث و سرپل ذهاب که امروز، چهارم فروردین در آنجا حاضر شدیم، قبل از ماجرای زلزله با نمایش ناآشنا بودند. بنابراین دیدن این عروسکها و این نوع نمایشهای عروسکی اتفاقی خاص و خاطرهانگیز برای آنهاست.»
۵۸۲۴۲