آخرین خبرها

ایران در مقابل زیاده‌خواهی‌های ترامپ چه کند؟

ایران در مقابل زیاده‌خواهی‌های ترامپ چه کند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید حسین موسویان، عضو تیم پیشین هسته ای کشورمان در اجلاس سه روزه که با حضور حدود پانصد تن از شخصیتهای سیاسی، اقتصادی، نظامی، امنیتی، فرهنگی و رسانه ای جهان از جمله موگرینی رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تعدادی از اعضاء کنگره آمریکا، برخی از وزیران و نخست وزیران کشورها برگزار شد، به بیان خطرات و تهدیدات آینده منطقه خاورمیانه پرداخت. موسویان در این نشست گفت: 

*درخواست ترامپ درمورد تغییر نظام بازرسی برجام مطرود است زیرا برجام شامل قویترین نظام بازرسی و شفافیت براساس نرمهای موجود بین المللی است ضمن اینکه در این زمینه غروب آفتابی هم در برجام وجود ندارد.

* اصرار اسراییل، آمریکا و عربستان درمورد دائمی کردن محدودیتهای که ایران به عنوان اقداماتی داوطلبانه برای اعتمادسازی و برای دوره ای مشخص پذیرفته، نیز هیچ وجاهت بین المللی ندارد زیرا دائمی شدن این محدودیتها به معنی یک کنوانسیون جدید هسته ای آنهم برای یک عضو آژانس بین المللی است که ایران نباید چنین تبعیضی را بپذیرد و نخواهد پذیرفت.

* خواسته ترامپ در مورد محدودیتهای توان موشکی و دفاعی ایران نیز کاملابی پایه و اساس است زیرا:

– سایر کشورهای منطقه مثل عربستان و اسراییل از موشک هایی با برد بیشتر از ایران برخوردارند،

– آمریکا و اروپا صدها میلیارد دلار پیشرفته ترین سلاحها به کشورهای همسایه و منطقه صادر و همزمان به تحریم تسلیحاتی ایران هم ادامه میدهند،

– سیاست اعلام شده دولت ترامپ تغییر رژیم در ایران است و دشمنی های مثلث آمریکا-اسراییل-عربستان نیز آشکار شده است.

لذا اصرار اروپا بر تضعیف توان دفاعی ایران به معنی تشویق تجاوز نظامی به ایران تلقی خواهد شد و لذا اروپا نباید خواسته یا ناخواسته به عنوان جاده صاف کن توطئه ها برای تجاوز نظامی آمریکا به ایران عمل کند.

* رئیس جمهور آمریکا درحالی با برجام به عنوان جامع‌ترین توافق تاریخ عدم اشاعه سلاحهای هسته ای مبارزه میکند که خود علنا به دنبال توسعه سلاحهای هسته ای آمریکاست که نقض فاحش معاهد ان پی تی است.

* ادعاهای مثلث آمریکا-عربستان-اسراییل در مورد اینکه ایران منشاء بی ثباتی درخاورمیانه است نه تنها بی مبناء است بلکه برای انحراف این واقعیت است که حملات نظامی آمریکا به عراق و افغانستان، حمله نظامی مشترک عربستان و آمریکا به یمن، حمله نظامی ناتو و متحدین عرب غرب همچون عربستان به لیبی، تجاوز صدام به خاک ایران با حمایت قدرتهای جهانی و کشورهای عربی همسایه عرب ایران و تجاوز صدام به کویت، عوامل اصلی بی ثباتی و فروپاشی خاورمیانه و توسعه تروریسم و افراطگرایی درخاورمیانه میباشد.

* ایران به برجام متعهد است و گزارشهای آژانس بین المللی انرژی اتمی هم موید این واقعیت است. اما ایران در مقابل باج خواهی های ترامپ خواهد ایستاد زیرا هرگونه امتیاز ایران موجب فشاربیشتر آمریکا به ایران خواهد شد. درعین حال ایران همیشه از قدرت و نفوذ و توان خود برای ایجاد صلح درمنطقه استفاده کرده است و لذا مشکلی برای گفتگو و همکاری برای ثبات و امنیت در منطقه نداشته و نخواهد داشت.

* اسراییل و عربستان هیچگاه توان وجرات حمله نظامی با ایران را ندارند. عربستان مدعی است که حوثی های یمن گروه وابسته به ایران هستند. این واقعیت ندارد. اما اگر عربستان درمورد ادعای خود صادق است، این را درک میکند که باصدها میلیارد دلار پیشرفته ترین سلاحهای آمریکا و حمایت تمام عیار آمریکا، حتی قادر نبوده که حوثی ها را شکست دهد. اسراییل هم معتقد است که حزب الله گروه وابسته به ایران است. این ادعا هم درست نیست. امااگر تل آویو به این ادعا ایمان دارد، درک میکند که با وجود پیشرفته ترین سلاحهای آمریکا و حمایت تمام عیار قدرتهای جهان غرب، دردوجنگ از حزب الله شکت خورده است.

بنابراین این دو کشور درحد و اندازه ای نیستند که بتوانند ریسک جنگ با ایران را بپذیرند. البته آمریکا توان نظامی حمله به ایران را دارد اما شکست های آمریکا در عراق و افغانستان درس لازم را به آمریکا آموخته و آقای ترامپ مرتکب چنین خطای فاحشی نخواهد شد.

۵۲۳۱۱

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا