استاندار گیلان عصر امروز دوشنبه ۷ اسفندماه در سومین جلسهی کمیته تخصصی برنج و آیین رونمایی از بذرهای گواهی شده ارقام بومی برنج گیلان گفت:هدایت کشاورزان به سمت استفاده از بذرهای اصلاح شدهی برنج، منجر به افزایش کیفیت و بهره وری می شود.
به گزارش تدبیرشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ دکتر مصطفی سالاری در این جلسه که در موسسه تحقیقات برنج کشور برگزار شد با اشاره به محدودیت های موجود در افزایش سطح شالیزارهای استان افزود: برای افزایش تولید برنج در استان باید به افزایش محصول در همان سطح زیرکشت بپردازیم.
وی با بیان اینکه حجم محصول برنج تولیدی تأمین کنندهی زندگی یک خانوار نیست خاطرنشان کرد: سطح کم مالکیت اراضی موجب شده که تولید برنج برای برخی از کشاورزان صرفه اقتصادی مطلوبی نداشته باشد.
نماینده عالی دولت در گیلان اظهار داشت: برای به صرفه شدن تولید برنج و دیگر محصولات کشاورزی علاوه بر افزایش بهره وری باید قیمت تمام شده تولید به خصوص برنج را کاهش دهیم.
وی هدایت کشاورزان به سمت استفاده از بذرهای اصلاح شده برنج را مایهی افزایش کیفیت و بهره وری دانست و اظهار داشت: کنترل و ارتقاء این بخش می تواند به افزایش درآمد کشاورزان نیز کمک شایان توجهی کند.
دکتر سالاری به تلاش های موثر صورت گرفته در راستای تحقق هدف افزایش درآمد کشاورزان اشاره کرد و افزود: تمرکز بر بذرهای اصلاح شده و ترویج آن بین کشاورزان با اقدامات علمی از جمله برنامه هایی است که از سوی موسسه تحقیقات برنج کشور در حال انجام است.
وی به تحقیقات آزمایشگاهی موسسه تحقیقات برنج بر انواع مختلف بذرها اشاره و خاطرنشان کرد: باید از بین بذرهای مختلف بر چند رقم بذر اصلاح شده متمرکز شویم تا بتوانیم با مدیریت صحیح آن را به کشاورزان عرضه کنیم و مورد استقبال قرار بگیرد.
استاندار گیلان گفت: کاهش هزینه تولید و راندمان بالا از مزایای مکانیزاسیون کردن کشت و برداشت محصول برنج است.
وی تسطیح و زهکشی اراضی شالیزاری از سوی جهاد کشاورزی را یک اقدام موثر برای گسترش کشت دوم محصولات در پاییز عنوان و خاطرنشان کرد: کشت دوم محصولات می تواند سهم بسزایی در افزایش سطح درآمد کشاورزان داشته باشد.
دکتر سالاری فرآوری صحیح، برندسازی ومعرفی محصول برنج گیلان را نیازمند گام های اساسی دانست و اظهار داشت: رسیدن به برندسازی و کاهش نگرانی در اختلاط برنج گیلان با اقدامات دولتی به نتیجه نمی رسد بلکه باید به صورت خوشه بندی و شبکهای به ثمر بنشیند.
وی با بیان اینکه تقاضاهای بازارهای داخلی بیش از عرضهی برنج است گفت: در حال حاضر در کنار تولید داخلی برنج، واردکننده هستیم و بخش عمده ای از آن مربوط به کیفیت برنج، بسته بندی و برند است که تأکید بنده تمرکز ویژه به این حوزه است.
وی با اشاره به اینکه محصول برنج اغلب با بسته بندی سنتی به بازار عرضه می شود افزود: عرضهی برنج یک دست با بستهبندی مناسب و مشتری پسند به بازار می تواند ارزش افزودهی مناسبتری را برای کشاورزان درپی داشته باشد.
نماینده عالی دولت در گیلان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه تولید برنج ارگانیک در بازار متقاضی بسیاری دارد باید برای ترویج این بخش گام های موثر برداشته شود.
وی صیانت از عرضهی برنج با کیفیت به بازار را نیازمند یک شبکهی مدیریتی منسجم بین شالیکوبی ها و مراکز بسته بندی دانست و گفت: نظارت و آموزش صحیح در این بخش می تواند باعث برندسازی برنج گیلان شود.
در پایان جلسه استاندار گیلان از انبار بذر اصلاح شده و دستگاه های تولید آن، بازدید و به صورت نمادین بذرهای اصلاح شده به منظور کشت در سال زراعی ۹۷-۹۶ را به دو نفر از کشاورزان گیلانی تحویل داد.