بهترین عکس علمی انگلیس در سال ۲۰۱۷: پرتره یک اتم تنها
کافی است در مرکز این عکس زوم کنید تا چیزی را به چشم ببینید که احتمالا هرگز در طول عمرتان نخواهید دید: یک اتم منفرد! این تصویر، جایزه بهترین عکس علمی انگیس را در سال ۲۰۱۷ دریافت کرده است.
به گزارش تدبیرشرق، شورای تحقیقات علوم فیزیکی و مهندسی انگلیس «EPSRC» پنج سالی است که رقابتی را برای گزینش بهترین تصاویر علمی در حوزه علوم فیزیکی و مهندسی برگزار میکند. جایزه برتر رقابت امسال به «دیوید ندلینگر» (David Nadlinger)، دانشجوی فارغالتحصیل دانشگاه آکسفورد بهخاطر عکسبرداری از یک تکاتم اهدا شده است.
ندلینگر برای ثبت این تصویر، اتم استرانسیوم را با تاباندن پرتو لیزر، برانگیخته کرد و وقتی این اتم انرژی اضافی خود را با تابش نور تخلیه کرد، از آن عکس گرفت. شعاع اتمی استرانسیوم، ۲۱۵ پیکومتر است و هر پیکومتر، یکمیلیارد بار کوچکتر از یک میلیمتر.

/خبرآنلاین