استاندار گیلان: عمران و آبادانی استان در گرو وجود دستاندرکاران توانمند در حوزهی صنعت ساختمان است/رونق کسب و کار با ویلاسازی برخی افراد محقق نمیشود
استاندار گیلان در نشست با تشکلهای حرفهای و صنفی ساختمان استان گفت:عمران و آبادانی استان در گرو وجود دستاندرکاران توانمند در حوزهی صنعت ساختمان است.
به گزارش تدبیرشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ در این نشست که جمعی از اعضاء سازمان نظام مهندسی، انبوه سازان و شرکتهای ساختمانی استان حضور داشتند دکتر مصطفی سالاری با اشاره به اینکه در مسائل توسعهی استان با حضور شما باید گامهای اساسی برداریم افزود: باتوجه به اینکه در گیلان امکان جذب بخش خصوصی و سرمایهگذار در حوزهی گردشگری وجود دارد در سخترین شرایط بودجهای هم نباید این استان با مشکل کاهش ساخت و سازها مواجه باشد.
وی با بیان اینکه با کوتاه کردن فرآیندها مردم گیلان میتوانند با ساخت یک واحد گردشگری امرار معاش کنند خاطر نشان کرد: انتظار ما این است که شرکتهای ساختمانی و انبوه سازان در این حوزه به صورت جدی ورود کنند.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه این رونق ما را صرفاً به بودجههای عمرانی متصل نمیکند اظهار داشت: در زمانهایی که بودجههای عمرانی کاهش پیدا کند میتوانیم با کمترین آسیب استان را در بخش های معیشتی اداره کنیم.
وی با اشاره به اینکه رونق کسب و کار با ویلاسازی برخی افراد محقق نمیشود گفت: با برنامهریزی مدون می توان با ساخت واحدهای بومگردی، شناگاهها و احیای رودخانهها و آببندانها رونق اقتصادی را ایجاد کنیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه اگر در سال ۱۰ هزار واحد بومگردی در استان ساخته شود طی ۵ سال این رقم به ۵۰ هزار واحد تبدیل میشود گفت: با بازاریابی صحیح میتوان برای مردم در این واحدها درآمد پایدار ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه گیلان در این خصوص بسیار مستعد است اظهار داشت: شرکتهای ساختمانی و مهندسان با امکان سنجیها، شناسایی موقعیتها و طراحی این واحدها میتوانند نقش مؤثری در رونق کسب و کار ایفا کنند.
دکتر سالاری با بیان اینکه عمران و آبادانی کشور و استان در گرو وجود دستاندرکاران توانمند صنعت ساختمان است گفت: اگر درآمد کشور افزایش پیدا کند اما زیرساختهای صنعت ساختمان رشد نداشته باشد نمیتوان شاهد اتفاقات مثبتی در حوزهی عمران و آبادانی و ساخت و ساز صحیح باشیم.
وی با اشاره به اینکه اگر جامعهی مهندسان و شرکتهای ساختمانی مستحکم و قوی باشند سازندگی راه خود را میرود گفت: باور بنده این است که گیلان میتواند با دست، سرمایه و اندیشههای خود گیلانیان ساخته شود.
نماینده عالی دولت در گیلان افزود: اگر به دستاندرکاران این حوزه مجال ارائه نظرات و پیشنهاداتشان داده شود قطعاً رغبت بیشتری برای ورود به بخشهای مختلف سرمایهگذاری در بین آنان ایجاد میشود.
وی اشاره به اینکه اقدامات عمرانی را در موفقیت این بخش به تنهایی کافی نمیدانم اظهار داشت: در کارهای عمرانی اگر توسعهی اجتماعی لحاظ نشود قطعاً دچار آسیب میشود.
استاندار گیلان با بیان اینکه باید جایگاه انجمنهای موجود در حوزهی ساختمان از بعد اجتماعی در نظر گرفته شود گفت: هر تشکل به نمایندگی از قشر عظیم زیرمجموعهی خود با دولت سخن میگوید و باید فضای سیاسی و اجتماعی را در حوزهی سرمایهگذاری در نظر بگیرند.
وی به اثرگذاری توسعهی اقتصادی و توسعهی استان اشاره و خاطر نشان کرد: موضوعات توسعهای به ۲ بخش کلان و خرد تقسیم میشود که در برنامهریزی استان قطعاً توجه ویژهای به مسائل خرد خواهیم داشت.
دکتر سالاری با بیان اینکه پروژههای کلان علاوه بر ایجاد اشتغال آسیبهای قابل توجهی را درپی دارد افزود: در رونق اقتصادی که با سرمایههای خرد شکل میگیرد شاهد آسیبهای کمتری هستیم و این حوزه در استان گیلان به ویژه در بخشهای گردشگری، کشاورزی و ورزشهای بومی محلی علاوه بر اینکه آسیبی فرهنگی و اجتماعی ایجاد نمیکند باعث کسب درآمدهای بیشتر برای مردم میشود.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاریهای خرد در استان گیلان میتواند مشاغل بسیاری را ایجاد کند گفت: اگر عظم، اراده و پشتبانهی اجتماعی برای احیاء رودخانهها و آببندانها وجود داشته باشد در بستر رودخانهها میتوانیم برای افراد بسیاری شغل ایجاد کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه عظم ما در استفاده از ظرفیتهای متنوع موجود در گیلان بسیار جدی است گفت: باید تلاش شود ساخت و سازهایی که از طریق مجموعههای شرکتهای ساختمانی در روستاها انجام میگیرد به سمت معماری سنتی هدایت شود.
وی به ارائه راهکارهای مختلف در جهت احیاء معماری سنتی در بخش شهری و روستایی اشاره و خاطر نشان کرد: برای ترغیب مردم به منظور هدایت به این سمت تسهیلات و تخفیفات بسیاری در نظر گرفته شده است.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه سیاستگذاری، طراحی، نظارت، اجرا و ساخت واحدها از طریق دستاندرکاران صنعت ساختمان انجام میگیرد گفت: اطمینان دارم با اجرای طرحهایی که طی ماههای اخیر تعریف کردهایم قطعاً میزان صدور پروانهها افزایش خوبی را شاهد خواهد بود.
وی بر لزوم توجه جدی به مقاوم سازی و استحکام بناها تأکید و تصریح کرد: باید با افزایش احساس مسئولیت و وجدان کاری شاهد ساخت بناهای مستحکمی باشیم.
دکتر سالاری با بیان اینکه سیما و منظر در ساخت و سازهای شهری و روستایی نقش مؤثری در جذب گردشگران دارد گفت: در خارج از محدودهی شهری بخصوص بزرگراهها نیز باید به این موضوع توجه جدی شود.
با واگذاری زرجوب و گوهر رود به بخش خصوصی میتوان به احیای رودخانههاکمک کرد
وی خواستار ورود جدی انبوهسازان و شرکتهای ساختمانی به بخشهای مختلف گردشگری شد و گفت:با در اختیار گذاشتن رودخانههای زرجوب و گوهررود به بخش خصوصی به صورت قطعهبندی میتوان نقش تأثیرگذاری در احیای این رودخانهها ایفا کرد.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه اگر اقدامات در روستاها و شهرها به صورت صحیح انجام گیرد دیگر نگران مهاجرت نخواهیم بود افزود: با آمادگی کامل باید تلاش کنیم تا باعث بیانضباطی در ساخت و سازهای شهری و روستایی نباشیم.
وی به حضور مؤثر بخش خصوصی در کمیتههای ۴۸ گانهی استان اشاره و خاطر نشان کرد: در چنین فضایی که بخش خصوصی حضور مؤثر دارد میتوان از نظرات و پیشنهادات آنان به صورت تخصصی بهرهمند شد.
در این نشست هر یک از نمایندگان تشکلهای حرفهای و صنفی ساختمان استان به بیان مشکلات، دیدگاهها و پیشنهادات در حوزهی کاری خود پرداختند.