آخرین خبرها

توپ گردوخاک در زمین وزارت‌نیرو/ تصمیم‌های دهه شصتی!

توپ گردوخاک در زمین وزارت‌نیرو/ تصمیم‌های دهه شصتی!

حق نداریم بخاطر کشاورزى حقآبه هاى محیط زیستى را حذف کنیم که دچار ریزگردهاى داخلى شویم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ عیسی کلانتری، رییس سازمان محیط زیست در صدا و سیمای مرکز استان خوزستان در برنامه زنده افق روشن گفت: با دستور رییس جمهوری، استان خوزستان در اولویت نخست فعالیت‌های محیط زیستی کشور قرار گرفته است.‏ در گذشته به اهمیت حفاظت از محیط زیست توجه جدى نشده است و امروز ما شاهد خرابیهاى ناشى از رفتارهاى غلط سالهاى گذشته هستیم.

‏او گفت: ما باید سیاستها و سبک زندگى خود را با مشکل کم آبى هماهنگ کنیم.

کلانترى گفت: ما حق نداریم بخاطر کشاورزى حقآبه هاى محیط زیستى را حذف کنیم که دچار ریزگردهاى داخلى شویم. ما باید تلاش کنیم ریزگردهاى داخلى را کنترل کنیم و دولت اقدامات زیادى تاکنون براى این مشکل انجام داده و امروز باید حقآبه هاى محیط زیستى را بطور مساوى با بخش هاى دیگر حفظ کنیم.

او گفت: اگر آب کم شده باید حق همه بخشها بطور مساوى کم شود، نه اینکه فقط از حقآبه هاى محیط زیستى کم کنیم. اگر حقآبه هاى محیط زیستى را حفظ نکنیم نمى توانیم انتظار داشته باشیم ریزگرد نداشته باشیم.

در ادامه شریعتی،‌ استاندار خوزستان گفت: ما دیگر نمى توانیم بپذیریم و اجازه بدیم وزارتخانه تخصصى که الان هم اینجا حضور ندارند بیایند براى پروژه اى آبى کارى کنند و بروند و استان را درگیر مسائل محیط زیستى کنند.

همچنین همایون یوسفی، نماینده مردم اهواز هم گفت: متاسفانه مردم سوالات و شبهات زیادى در خصوص شفافیت مدیریت آبى کشور دارند و ما چندین بار از وزیر نیرو براى بازدید پروژه ها درخواست داشتیم که تا الان پاسخى داده نشده است.

کلانترى در ادامه در این باره گفت: نامه مربوط به زمانى بود که وزارت نیرو با سرپرست اداره میشد و ما درخواستى براى اختصاص حقآبه هاى محیط زیستى فرستادیم و جواب دادند که آبى براى محیط زیست وجود ندارد. نامه اى خدمت رییس جمهور ارسال شد براى اطلاع دادن مقادیر آب مصرفى در بخش هاى مختلف و حقآبه هاى محیط زیستى.

او گفت: ما دیگر حق نداریم براساس تحقیقات دهه ۶٠ اقدام کنیم و وزارت نیرو باید سریعاً بررسى جدید با شرایط موجود و مقدار آب فعلى کند و تصمیمات جدید بگیرند. آبى که سى سال پیش بود دیگر نیست. مردم خوزستان مطمئن باشند که دولت خود را ملزم براى تثبیت ریزگردها میداند و مسئله بودجه را حل خواهد کرد. داخل استان هم تصمیم بگیرند که آب را براى چه مصرفى استفاده میکنند.

رییس سازمان محیط زیست گفت: مرجع صدور مجوز هیچ پروژه اى، چه آب باشد چه راه، سازمان حفاظت محیط زیست نیست. صدور مجوز انتقال آب توسط وزارت نیرو صورت میگیرد و سازمان حفاظت محیط زیست تنها نقش ناظر بر رعایت مسائل زیست محیطى را دارد. هیچ آبى انتقال داده نمى شود مگر اینکه وزارت نیرو بعنوان مرجع مربوطه مجوز صادر کند.

برنامه‌های دولت برای گرد و خاک خوزستان

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در نشست ستاد مدیریت بحران خوزستان که شامگاه دوشنبه در مهمانسرای شهید رجایی استانداری برگزار شد، با اشاره به سوءمدیریت مصرف آب در طول دهه های گذشته در کشور گفت: در طول ۴۰ سال اخیر بزرگترین صدمات به محیط زیست توسط خود ما انجام شده است. این ما بودیم که با مصرف بی رویه منابع آب از جمله آبهای زیرزمینی شرایط امروز را رقم زدیم.

وی افزود: وضعیت امروز و مشکلاتی که با آن دست به گریبان هستیم نتیجه عملکرد خود ما و کار خود ما بوده نه کار کسان دیگری. این ما بودیم که بدون آینده نگری و بدون کار کارشناسی منابع آبی خود را بی رویه مصرف کردیم.

کلانتری ادامه داد: به عنوان نمونه به جای اینکه صنایع فولاد و پتروشیمی را در سواحل جنوبی کشور مستقر کنیم این صنایع را در مرکز کشور توسعه دادیم و در کشاورزی به جای استفاده از روش‌های نوین آبیاری و مدرن سازی کشت بدون بهره وری و بی رویه آبهای کشور را هدر دادیم.

معاون رئیس جمهور گفت: با توجه به این شرایط و اینکه کشور ما کشوری نیمه خشک و نیمه بیابانی است امروز باید خود را برای زندگی با کم آبی آماده و سازگار کنیم.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با اشاره به تلاشهای دولت برای مهار ریزگردهای با منشاء خارجی تصریح کرد: اخیرا جلسه ای با سفیر ترکیه داشتم و نگرانیهای خود را به صورت جدی به وی منتقل کردم و پیشنهاد شد کمیته ای سه جانبه شامل کشورهای ایران، عراق و ترکیه برای مقابله با ریزگردها تشکیل شود.

معاون رئیس جمهور گفت: خوزستان برای دولت از جایگاه ویژه ای برخوردار است و رئیس جمهور دستور داده خوزستان برای سازمان محیط زیست کشور اولویت یک باشد.

همچنین غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در ابتدای این جلسه گفت: با اقدامات انجام شده در حوزه تالاب هورالعظیم خوشبختانه در طول یک سال گذشته ریزگردهایی که منشاء آن از این حوزه باشند نداشته ایم.

استاندار خوزستان با اشاره به مشکلات عدیده ای که موج جدید ریزگردها برای مردم خوزستان ایجاد کرده است، تصریح کرد: اخیرا با تعطیلی دو روزه مدارس و ادارات و همچنین مشکلات تنفسی، شرایط سختی برای مردم ایجاد شده است و مردم انتظار دارند تامین حقابه های تالاب ها و اختصاص اعتبارات مورد اهتمام و توجه جدی باشد.

شریعتی گفت: در خوزستان در مجموع ۴۲ هزار هکتار کانون فوق بحرانی داریم که متعهد هستیم تا پایان سال با عملیات مختلف از جمله کشت نهال، آب اندازی، قرق کردن و مالچ پاشی این کانونها را مهار کنیم و در یک بازه زمانی پنج تا شش ساله کل ۳۲۰ هزار هکتار کانونهای فعال ریزگرد در خوزستان را مهار کنیم.

۴۷۴۷

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا