اجتماعیاستان ها

رئیس اداره بهزیستی لاهیجان: پرداخت ماهانه بیش از ۲ میلیارد ریال یارانه برای معلولین لاهیجان / ۹۱۲ مورد مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق

رئیس اداره بهزیستی لاهیجان

رئیس اداره بهزیستی لاهیجان گفت: ۸۰ نفر از خیرین به صورت ماهیانه جمعا مبلغ ۵۶ میلیون ریال به عنوان حامی به حساب دانش اموزان و بیماران تحت حمایت بهزیستی واریز می کنند.

به گزارش تدبیرشرق به نقل از بامردم، پروین قادر همزمان با هفته بهزیستی اظهار داشت: بهزیستی به عنوان یک نهاد ماندگار و تخصصی در تمام زمینه های اجتماعی، جهت رفع محرومیت و توانمندسازی مددجویان فعالیت می کند و ما با تمام توان خود در جهت کاهش محرومیت و توانمندی جامعه هدف و کاهش اسیب های اجتماعی گام بر میداریم.
وی فعالیت های بهزیستی شهرستان لاهیجان را در چهار حوزه توانبخشی، اجتماعی، پیشگیری و مشارکت های مردمی و اشتغال عنوان کرد و به شرح عملکرد های این اداره در سال گذشته پرداخت.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان لاهیجان در تشریح فعالیت های «حوزه توانبخشی» این اداره، اظهار کرد: در حال حاضر در لاهیجان چهار هزار و ۲۶۲ معلول شناسایی شده داریم که ۹۳۰ نفر از این توانخواهان مستمری ماهیانه دریافت می کنند.

وی افزود:در سال گذشته به هزار و ۲۸۸ نفر از معلولین کمک های نقدی همچون هزینه های درمان آرتز و پروتز، لوازم زندگی، مناسب سازی منزل، خودرو، تعمیرات و … اعطا شد و به ۹۱۶ نفر نیز وسایل کمک توانبخشی همچون تشک مواج، ویلچر، واکر، سمعک و … تحویل گردید.
قادر تصریح کرد: همچنین برای ۳۰۰ نفر از معلولینی که در پنج مرکز روزانه کارگاه حرفه اموزی، کارگاه تولیدی و اموزشی و چهار مرکز ویزیت در منزل و آسایشگاه سالمندان حضور دارند ماهیانه ۲ میلیارد و ۱۰۵ میلیون و ۸۸۰ هزار ریال یارانه پرداخت می شود.

وی اضافه کرد: ۲۰ سالمند برای مناسب سازی منزل، آموزش و تهیه وسایل مورد نیاز ۴۰۰ میلیون ریال خدمات دریافت کردند و ۴۴ معلول ضایعه نخاعی نیز علاوه بر مستمری ماهیانه هر ماه به طور مستمر از بهزیستی هزینه پرستاری دریافت می کنند.
رییس اداره بهزیستی شهرستان لاهیجان عنوان کرد: همچنین در سال گذشته برنامه غربالگری اتیسم توسط بهزیستی شروع شده و در حال حاضر نیز ادامه دارد.

قادر گفت: در «حوزه فعالیت اجتماعی»، دو هزار و ۱۴۸ پرونده تشکیل شده که ۳۳۸ زن سرپرست خانوار مستمری بگیر بهزیستی بوده و به ۲۳۵ نفر کمک‌های موردی همچون ودیعه مسکن، تعمیرات، درمان و… اعطا و به ۵۳ خانوار دارای فرزندان چند قلو کمک‌های موردی همچون تهیه شیر خشک و … و به ۴۸ کودک امداد بگیر نیز ماهیانه خدمات نقدی ارائه می شود.

وی افزود: در این حوزه همچنین ۲۱۲ نفر از بیمه زنان سرپرست خانوار شهری تامین اجتماعی و ۲۰۲ نفر از بیمه عشایری بهره مند شده اند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان لاهیجان خاطرنشان کرد: در بخش کودکان ۳۵ مهد شهری و ۲۴ روستا مهد و یک مرکز رفاه کودک و خانواده زیر نظر بهزیستی جهت ارائه خدمت به جامعه فعالیت دارند که ۲۴۵ کودک در این مرکز نگهداری و آموزش می بینند.

وی اضافه کرد: تعداد ۵۵ کودک نیازمند به صورت نیمه رایگان و ۱۰ کودک به صورت کاملا رایگان در مهدها پذیرش شده اند و همچنین هزینه یک وعده غذای گرم به ده روستا مهد بابت ۹ ماه سال تحصیلی ۹۵_۹۶ پرداخت شد.
قادر اظهار داشت: بهزیستی شهرستان لاهیجان در سال ۹۵ برای تجهیز ۸ روستا مهد مبلغ ۱۶۰ میلیون ریال به صورت بلا عوض پرداخت کرده است.

وی در تشریح خدمات مرکز اورژانس اجتماعی (۱۲۳) عنوان کرد: این مرکز برای پاسخگوی به نیازهای مردم و حل یا کاهش مشکلات آنها برنامه هایی تدوین و اجرا می کند.
قادر افزود: ویژگی های مهم این مرکز خدمات اجتماعی متنوع، تخصصی، به موقع و در دسترس است که محدود به مکان و زمان نمی باشد، اورژانس اجتماعی در زمینه های دختران فراری، کودکان و همسران آزار دیده، زنان و دختران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی، کودکان کار و خیابانی، سالمندان و معلولین آسیب دیده، خودکشی، زوجین متقاضی طلاق و سایر افرادی که در شرایط بحرانی قرار دارند، خدمات تخصصی مددکاری، روانشناسی، پزشکی و… ارائه می کند، همچنین حضور در مناطق آسیب زا به منظور شناسایی و ارائه خدمات تخصصی مورد نیاز، راهنمایی و ارجاع تخصصی، اطلاع رسانی خدمات به آحاد مردم نیز از سایر فعالیت های اورژانس اجتماعی می باشد.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان لاهیجان آمار یکساله اورژانس اجتماعی این شهرستان را در مداخله در بحران ۱۶۷ مورد، در خدمات سیار ۷۶۱ مورد، در خط تلفن (۱۲۳) ۱۲۹۸ مورد و در مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق ۹۱۲ نفر اعلام کرد.

قادر در ادامه به تشریح عملکرد بهزیستی شهرستان لاهیجان در «حوزه پیشگیری با هدف پیشگیری از معلولیت های جدید و افزایش آگاهی جامعه پرداخت» و افزود: در بخش تنبلی چشم تعداد چهار هزار و ۸۷۰ کودک ۳-۶ سال مورد بررسی قرار گرفتند که ۶۶۶ کودک به متخصص ارجاع شدند.

وی اضافه کرد: در بحث غربالگری شنوایی شیرخواران و نوزادان، در دو بیمارستان شفا و ۲۲ آبان جمعاً دو هزار و ۲۹۴ نوزاد پایش شدند و همچنین برای ۲۲۲ نفر مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج انجام شد و با توجه به بررسی های انجام شده هزینه ی آزمایشات ژنتیک ۱۸ نفر از زوجین پرداخت گردید.

رییس اداره بهزیستی شهرستان لاهیجان با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت برای گروه های هدف در سطح شهرستان، عنوان کرد: در چهار مرکز اقامتی میان مدت (کمپ) هزار و ۲۷۱ بیمار پذیرش شدند و تعداد ۵۶۷ نفر در ۵ مرکز سرپایی وابستگی به مواد تحت درمان قرار گرفتند و همچنین تعداد هزار و ۶۵۸ نفر از۶ مرکز مشاوره زیر نظر بهزیستی خدمات دریافت کردند.

قادر مهمترین برنامه «حوزه مشارکت های مردمی و اشتغال» را ساخت مسکن و اشتغال برای گروه هدف دانست و تصریح کرد: در سال ۹۵، ۷۸ نفر از تسهیلات خوداشتغالی و ۱۳ نفر از کمک های بلاعوض برنامه ی توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) جهت اشتغال خانگی بهره مند شدند و به ۶ نفر از فرزندان امداد بگیر نیز سرمایه کار بصورت بلاعوض پرداخت شد.

وی افزود: در ساخت مسکن نیز ۱۵۹ پرونده تشکیل شد که برای ۳۵ نفر با نقشه تیپ بهزیستی پروانه ساخت دریافت شد که علارقم مصوبه دولت مبنی بر وام های زنجیره ای برای مدد جویان هنوز پرداخت وام های فوق انجام  نشده و فقط ۸ نفر از مددجویان که ضامن کارمند داشتند موفق به دریافت وام شدند و شروع به ساخت مسکن کردند.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان لاهیجان با بیان اینکه «در سال ۹۵ تعداد ۸ مسکن با کمک این اداره ساخته شد و ۱۰ مسکن دیگر در مرحله پایان کار می باشند»، تاکید کرد:  بهزیستی به افراد تحت حمایت جهت ساخت یا خرید مسکن مبلغ ۴۰ الی ۸۰ میلیون ریال کمک بلاعوض می کند.

قادر با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده توسط بهزیستی، خاطرنشان کرد: در سال ۹۵ این اداره با برگزاری کنسرت موسیقی و مسابقه بسکتال توانست علاوه بر شناساندن اهداف بهزیستی، کمک های خیرین را نیز جهت کمک به افراد نیازمند جذب کند.

وی از جمع آوری مبلغ ۲۲۲ میلیون و ۴۵۰ هزار ریال فطریه در ماه رمضان ۹۵ خبر داد و افزود:  این مبالغ به حساب ۱۴۵ نفر از نیازمندان واریز شد و همچنین ۸۱ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال کمک غیر نقدی دریافت شد که بین نیازمندان توزیع گردید.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان لاهیجان در پایان عنوان کرد: ۸۰ نفر از خیرین به صورت ماهیانه جمعا مبلغ ۵۶ میلیون ریال به عنوان حامی به حساب دانش اموزان و بیماران تحت حمایت بهزیستی واریز می کنند.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا