آخرین خبرها

درباره سکوی ۲۲پارس جنوبی بیشتر بدانید

به گزارش خبرآنلاین، قرار است عرشه اصلی SPD-22 نخستین سکوی دریایی با پیشرفت ۹۵٫۵ درصدی، پس از عملیات بارگیری و مهاربندی، برای نصب به موقعیت دریایی خود در مخزن مشترک پارس جنوبی هدایت شود.

این سکو پس از بارگیری توسط جرثقیل ۵۰۰۰ تنی HL بر روی شناور FLB124 قرار خواهد گرفت و بعد از عملیات مهاربندی، راهی آب‌های خلیج فارس می‌شود تا به همراه پل ارتباطی این سکو، در موقعیت فاز ٢٢ نصب شود.

این نخستین سکوی فاز ۲۲ پارس جنوبی به وزن ۲۳۰۰ تن است که در جزیره صدرای بوشهر ساخته شده تا پس از انتقال، در محل مورد نظر بر سر چاه‌های این فاز در دریا نصب ‌شود.

فرهاد ایزدجو، مجری توسعه طرح فازهای ۲۲-۲۴ پارس جنوبی در این‌باره به خبرنگاران گفت: عملیات ساخت سکوی اصلی ٢٢ و سکوی اقماری ٢۴A در یارد صدرا، در مجموع با پیشرفت نزدیک به ٩۵ درصد به اتمام رسید و سکوی ٢٢، امروز بارگیری شد.

وی در ادامه یادآور شد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، قرار است سکوی ٢۴A در فروردین ماه ٩٧ بارگیری شده و پس از مهاربندی، به موقعیت دریایی خود در پارس جنوبی بازگشته و حمل و نصب خواهد شد.

ایزدجو در ادامه با بیان این که با بهره برداری از این دو سکو ، روزانه ٢٨ میلیون مترمکعب معادل یک میلیارد فوت مکعب گاز غنی از بخش فراساحل این فازها برداشت می‌شود، گفت: طرح توسعه فازهای ٢۴-٢٢ پارس جنوبی برای تولید ۵۶ میلیون مترمکعب گاز ترش از میدان مشترک و تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز متان، ۲۹۰۰ تن گاز مایع LPG، ۲۷۵۰ تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده و در حال حاضر، از سوی کنسرسیومی متشکل از شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) و شرکت پتروسینا آریا در حال اجرا است.

مجری طرح توسعه فاز ۲۲ پارس جنوبی افزود: میزان پیشرفت بخش خشکی و پالایشگاهی طرح توسعه فاز ۲۴-۲۲ پارس جنوبی ۹۲ درصد است، ضمن آن که عملیات مربوط به ساخت، پیش‌راه‌اندازی و راه‌اندازی تمامی بخش‌های نخستین ردیف پالایشگاهی این طرح شامل واحد دریافت گاز، واحد فلر، واحدهای یوتیلیتی (سیستم هوای ابزار دقیق، تولید بخار، تولید نیتروژن) واحدهای آبگیر و آب‌شیرین‌کن، واحدهای فرایندی (واحد شیرین‌سازی و نم‌زدایی گاز) و همچنین واحد افزایش فشار گاز به پایان رسیده و همه شرایط برای ورود گاز ترش از فاز ۶، ۷ و ۸ و انجام عملیات شیرین‌سازی، کاملاً مهیا است.

به گفته مجری طرح توسعه فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس‌جنوبی، در صورت دریافت گاز ترش مورد نیاز این بخش پالایشگاهی از طریق فازهای ۶، ٧و ۸، عملیات شیرین‌سازی با ظرفیت روزانه ۱۲ و نیم میلیون مترمکعب گاز و ارسال به شبکه سراسری می‌تواند از اسفندماه سال جاری آغاز شود.

وی با اشاره به این که به این ترتیب، با بهره‌برداری کامل از این طرح، روزانه ۵۶٫۶ میلیون‌ مترمکعب گاز غنی از این فاز برداشت می‌شود، خاطرنشان ساخت: این در حالی است که هم‌زمان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه یک میلیون تن گاز مایع و اتان نیز به ظرفیت برداشت از میدان مشترک پارس‌جنوبی افزوده خواهد شد.

گفتنی است، با بهره‌برداری از نخستین سکوی دریایی طرح توسعه فاز های ٢۴-٢٢ پارس جنوبی در سال ٩۶، روزانه ١۴میلیون مترمکعب گاز غنی از مخزن پارس جنوبی استخراج می‌شود که پس از انتقال به پالایشگاه این فاز و انجام عملیات شیرین‌سازی، به شبکه سراسری گاز منتقل خواهد شد.

طرح توسعه فازهای ٢۴-٢٢ پارس جنوبی داری ۴ سکو بوده که سه سکوی دیگر آن نیز در نیمه نخست سال ١٣٩٧ در موقعیت‌های مربوطه در آب‌های خلیج فارس نصب خواهند شد؛ در واقع، هم‌اکنون ۱۰ سکوی پارس جنوبی شامل ۴ سکو برای فازهای ۲۲ و ۲۴، ۴ سکو مربوط به فاز ۱۳ و ۲ سکوی فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی در جزیره صدرای بوشهر در حال ساخت است که بین ۷۶ تا ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و بنابر آمادگی کارفرما، طی ماه‌های آتی به ترتیب پیشرفت، روند انتقال و نصب آنها انجام خواهد شد.

 در گذشته سکوهای دریایی به صورت صد درصدی در خارج از کشور ساخته می‌شد، اما ثمره اعتماد به توانمندی شرکت‌های داخلی به خوبی جواب داد که برای نمونه می‌توان به ساخت این سکو اشاره کرد که برای اولین بار تمام مراحل ساخت آن شامل طراحی، تأمین کالا، ساخت، بارگیری، انتقال، نصب، پیش‌راه‌اندازی و راه‌اندازی توسط یک شرکت ایرانی انجام می‌شود.

۳۵۲۲۴

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا