استان هااسلایدر

از سخت‌کوشی و پرهیز از حواشی استاندار گیلان تا روشنگری رسانه‌ها و حامیان دولت

حامیان دولت

خدمات دولت تدبیر و امید در کشور و به‌ خصوص استان گیلان نقش ارزنده و قابل‌توجهی در حفظ آرای روحانی و افزایش آن ایفا کرده است.

به گزارش‌ تدبیرشرق، بیست‌ونهم اردیبهشت امسال برگ زرین دیگری از تاریخ پرفراز و نشیب سرزمین ایران رقم خورد. مشارکت مردم در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا نسبت به دوره گذشته با رشد چشمگیری روبرو بود. مشارکتی که قطعاً معلول، علت‌های بسیاری است.

در استان گیلان بیش از 82 درصد از مردم پای صندوق‌های رأی آمدند و حدود 70 درصد از آنان نام حسن روحانی را روی برگه‌های رأی نوشتند که این آمار در مقایسه با سال 92، رشد چشمگیر 13 درصدی را نشان می‌دهد.

پیروزی روحانی و افزایش آرای وی درحالی محقق شد که جبهه مخالف وی نسبت به دوره قبل از انسجام بیشتر و پشتیبانی رسانه‌ای گسترده‌تری برخوردار بود که تمام‌ وقت به تخریب دولت یازدهم و عکس نمایی واقعیات و آمارها می‌پرداختند.

به نظر می‌رسد خدمات دولت تدبیر و امید در کشور و به‌ خصوص‌استان گیلان نقش ارزنده و قابل‌توجهی در ابتدا حفظ آرای روحانی و سپس افزایش آن ایفا کرده است.

برای بررسی دقیق‌تر عواملی که موجب تثبیت و افزایش آرای روحانی در استان گیلان شد نیاز است نگاهی هرچند گذرا به 4 سال دولت تدبیر و امید در گیلان بیندازیم.

تحول اقتصادی
استان گیلان سال‌های گذشته را همراه با پیشرفت‌های چشمگیری در اکثر حوزه‌های اقتصادی و عمرانی پشت سر گذاشت. شاخص‌ها و آمار رسمی بیانگر رشد اقتصادی، افزایش طرح‌های عمرانی، کاهش نرخ بیکاری و کسب رتبه ممتاز این استان در بخش بانکی و پرداخت تسهیلات است.

نرخ بیکاری استان گیلان پیش از دولت یازدهم 16.5 بود که در سال 95 به 11.1 کاهش پیدا کرد و مطابق آمار رسمی، گیلان بیست و یکمین استان بیکار در کشور محسوب می‌شود.

همچنین کارگروه رفع موانع تولید گیلان تا پایان سال گذشته بیش از 480 مصوبه را تصویب کرده است که‌ بیش 42 درصد آن اجرایی و 507 میلیاردتومان‌ تسهیلات رونق تولید از طریق این کارگروه پرداخت‌ شده است که همین امر موجب شد استان گیلان در سال 95 رتبه دوم را از نظر تعداد واحدهای دریافت‌کننده تسهیلات و رتبه سوم کشوری را به لحاظ جذب آن به خود اختصاص دهد.

طبق اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس و با احتساب میانگین دو شاخص مذکور استان گیلان رتبه اول رونق فضای کسب‌وکار را کسب کرد.

اجرای پروژه‌های راهبردی
اجرای پروژه‌های راهبردی و مهمی چون راه‌آهن گیلان و توسعه بندرها استان گیلان یکی دیگر از موفقیت‌های دولت یازدهم در گیلان است.

راه‌آهن رشت-قزوین با تلاش شبانه‌روزی دولت و تخصیص 100 درصدی اعتبار در ماه‌های آینده به بهره‌برداری می‌رسد و ظرفیت بندرانزلی به 11 میلیون تن و همچنین بندرآستارا به 3 میلیون تن افزایش می یابد.

در سال گذشته 4 سد لاستیکی استان گیلان افتتاح و علاوه بر 7 سد دیگر از این قبیل دو سد مخزنی پلرود و شفارود به پیشرفت فیزیکی بیش از 45 درصد به صورت میانگین رسیدند.

همچنین در 4 سال گذشته بیش از 75000 واحد مسکن مهر و مددجویی با اعتباری بالغ بر 4000 میلیارد تومان تحویل مردم شد.

در مجموع 8000 پروژه عمرانی و صنعتی در استان گیلان با اعتباری بالغ بر 9770 میلیارد به اجرا و بهره‌برداری رسید.

افزایش چشمگیر شاخص ها
درصد برخورداری گاز روستایی گیلان از 63 درصد در ابتدای دولت یازدهم به 96 درصد رسد و تا پایان سال 96 گیلان استان سبز اعلام خواهد شد.

همچنین در سال 92 تنها 45 روستای گیلان از اینترنت برخوردار بودند که در طول 4 سال دولت یازدهم اکنون هزار و 356 روستا به این شبکه متصل هستند.

شبکه کابل فیبر نوری از 632 کیلومتر به 888 کیلومتر ,پهنای باند ورودی از 24 به 130,ضریب نفوذ تلفن ثابت از 40 به 45درصد,ضریب نفوذ تلفن همراه از 80 به 118 درصد رسید.

در ابتدای دولت شاخص آب شرب روستایی گیلان 64 درصد بود که شتاب یافتن آب‌رسانی روستایی در دولت یازدهم موجب شده که هم‌اکنون حدود هزار و 780 روستای این استان از آب آشامیدنی سالم بهره‌مند شوند.

در پایان سال 92 ، طول راه‌های روستایی استان 7800 کیلومتر و ضریب نفوذ آسفالت 39.5 درصد بود که این میزان با تلاش شبانه‌روزی مسئولان گیلان در پایان سال 95 باوجود مشکلات و محدودیت منابع مالی به حدود 9000 کیلومتر و ضریب نفوذ 51.5 درصد رسید.

در موردی دیگر تا پایان بهمن‌ماه سال ٩٥ تعداد ١١٨٥٧٨٣ نفر از جمعیت استان مشتمل بر ٥١٠ هزار بیمه شده و مستمری‌بگیر اصلی و ٦٧٥ هزار نفر افراد تبعی در سامانه سازمان تأمین اجتماعی گیلان به ثبت رسید.

در طی چهار سال اخیر ۱۵۶ کیلومتر مدار شبکه انتقال و فوق توزیع استان گیلان در سطوح ولتاژی ۲۳۰و۶۳کیلووات ؛ و فاز دوم بخار نیروگاه پره سر با ظرفیت نامی تولید ۳۲۰ مگاولت آمپر به بهره برداری رسیدند.

حمایت دولت از کشاورزان گیلانی
گیلان استانی است که اقتصاد آن وابسته به کشاورزی است و تولید محصولات راهبردی مانند چای، برنج، ابریشم،بادام و… منبع اصلی درآمد اکثر گیلانیان محسوب می شود.

محصولاتی که در گذشته به دلیل واردات بی رویه و عدم حمایت از تولیدات داخلی تا مرز نابودی پیش رفت.

یکی از کشاورزان موفق گیلانی در همین مورد به خبرنگار ایلنا گفت: سال‌های پایانی دولت دهم بدترین سال ها برای تولید و کشاورزی در ایران بود. کشاورزان علاوه بر مبارزه با کم آبی، آفات و بلایای طبیعی می‌بایست منتظر فراز و فرودهای ناگهانی قیمت محصولات کشاورزی، واردات بی رویه و عدم حمایت و قیمت گذاری محصولات تولید داخل می بودند.

محمد که به کشت برنج،چای و پرورش ابریشم مشغول است،در ادامه خاطرنشان کرد:دولت گذشته با واردات بی رویه برنج و چای آلوده خارجی کشاورزی گیلان را تا مرز نابودی پیش برد،تا جایی که بسیاری از کشاورزان باغات چای خود را رها و یا نابود کردند و زمین های شالیزار گیلانیان تبدیل طعمه طمع ویلا سازان و سرمایه‌داران شد.

وی افزود:با عدم حمایت از صنعت ابریشم،پرورش کرم ابریشم که می توانست منبع درآمد بسیار خوبی برای کشاورزان گیلانی باشد به فراموشی سپرده شد و بسیاری از باغات پرورش برگ درخت توت به نابودی کشیده شد.

آمارها نشان می دهد با افزایش 108 درصدی قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای در دولت تدبیر و امید در آمد چایکاران در سال 95 با رشد 234 درصدی به 234 میلیارد تومان رسید که رقمی بی سابقه در تمام ادوار این صنعت بود.

همچنین با تشکیل صندوق حمایت از چای‌کاران،هرساله وام کم بهره و بدون بهره به منظور تجهیز و به زراعی باغات به کشاورزان پرداخت می شود که تاکنون در هیچ دولتی محقق نشده بود.

هم اکنون سرمایه این صندوق بیش از 46 میلیارد است که با پرداخت به موقع و آسان وام های حمایتی موجب شد سال گذشته میزان تولید چای کشور به 139 هزار تن برسد.

در صنعت راهبردی برنج دولت موفق شد با اعمال تعرفه بالای واردات در زمان کشت و توزیع برنج واردات را تا 333 درصد کاهش دهد و درحالی که این مقدار در سال 92 رقم 2300 میلیون دلار را نشان می داد در پایان سال 95 به 689 میلیون دلار تقلیل ببخشد.

همچنین با اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی در سطح 50 هزار هکتار از مزارع گیلان، کشت مکانیزه این محصول به 60 درصد افزایش پیدا کرد و برداشت مکانیزه آن به 70 درصد رسید.

علاوه بر این میزان تولید گوشت سفید در گیلان از 114 هزار و 534 تن در سال 93 به 117 هزار تن و گوشت قرمز از 34 هزار تن به 26 هزار و 500 تن در سال 95 رسید.

هم‌اکنون گیلان در تولید محصولاتی مانند چای، فندق با تولید 17 هزار تن، بادام‌زمینی با تولید 10 هزار و 562 تن، پیله ابریشم با تولید 396 تن، صید صیادی ماهیان استخوانی با تولید 17 هزار تن، صنوبر کاری با تولید بیش از 50 هزار هکتار، گل گاو زبان با تولید 301 تن رتبه نخست کشور را دارد.

در زمینه شلتوک با تولید یک میلیون و 165 هزار تن، کیوی با تولید 133 هزار و 779 تن، آبزی پروری با تولید 51 هزار تن، تولید خاویار با تولید 910 کیلوگرم، جوجه یکروزه با تولید 290 میلیون قطعه در هر دوره رتبه دوم کشور را دارد.

در مجموع محصولات زراعی این استان به یک میلیون و 681 هزار و 529 تن ، محصولات باغی به 584 هزار و 562 تن ، محصولات دامی به 467 هزار و 500 تن و آبزیان به 68 هزار تن در سال رسید.

تحول نظام سلامت در گیلان
هم اکنون از جمعیت 2.5 میلیون نفری استان 1.5 میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند. ضریب اشغال تخت بیمارستان های دولتی از 51/63 درصد در ابتدای دولت به 6/73 درصد و تعداد بیمارستان های دولتی از22 به 27 و بیمارستان های خصوصی از 6 به 8 بیمارستان رسید.بیمارستان‌های دولتی شهرستان های رضوانشهر و آستارا با اعتباری بالغ بر 760 میلیارد ریال و بیمارستان خصوصی فوق تخصصی پارس با سرمایه گذاری 1200 میلیارد ریال با 180 تخت در سال95 به بهره برداری رسیدند. ضمن اینکه در این سال ها ده ها پروژه تکمیل و تجهیز در سایر بیمارستان های گیلان به اجرا درآمد.

دستاوردهای چشمگیر سیاسی و اجتماعی
در 4 سال دولت تدبیر و امید در گیلان،دو برابر تمام دولت های قبل فعالیت احزاب و تشکل های سیاسی به رسمیت شناخته شد و سمن ها آزادانه به فعالیت های اجتماعی و سیاسی پرداختند.

همچنین تشکیل اجتماعات سیاسی در دولت یازدهم نسبت به دولت گذشته رشد 50 درصدی را نشان می دهد،علاوه بر اینکه درخواست ثبت سمن ها با 30 درصد رشد همراه بوده است.

برای اولین بار حمایت استاندار گیلان دو بانو به عنوان بخشدار و معاون فرماندار منصوب شدند و همچنین برای اولین بار برای یک بخشدار اهل سنت در شهرستان حکم صادر شد.

همچنین طی سال های گذشته براساس برنامه ریزی جمعیت بی سواد استان از حدود ۳۰۰ هزار نفر به ۱۴ هزار نفررسیده است.

در طول دولت یازدهم تعداد نشریه های دارای مجوز در گیلان به 153 و تعداد پایگاه خبری مجاز به 87 عدد افزایش یافت.

حمایت رسانه های شاخص گیلان از دولت
در کنار موارد فوق، رسانه‌ها نقش مهمی در تبین عملکردهای دولت تدبیر و امید در استان گیلان داشتند.رسانه‌هایی که با انتشار مقالات علمی و تحلیلی کوشیدند مسیر درست را پیش روی مردم ترسیم کرده و همگان را به طی آن تشویق کنند.

خبرنگارانی که طعم سانسور، تهدید و اتهامات واهی را در 8 سال دولت گذشته چشیده بودند و اکنون و با بهبود فضای آزادی بیان به بیان ناگفته‌های خود می‌پرداختند.

بازتاب سخنرانی‌ها و اظهار نظرات اعضای دولت تدبیر و امید، بالأخص استاندار گیلان در رسانه‌های شاخص این استان نقش ارزنده‌ای در آشنایی مردم با دستاوردها و خط فکری دولت تدبیر و امید ایفا کرد.

اقبال مردم از مدیران استانی
اقبال مردم نسبت به مدیران استانی را می‌توان از دیگر دلایل پیروزی 70 درصدی روحانی در گیلان عنوان کرد.

حضور افرادی چون نوبخت و مدیرانی چون محمدعلی نجفی،استاندار گیلان که به دلیل امتناع از ورود به درگیری‌های لفظی و بازی‌های سیاسی و پیگیری شبانه‌روزی مورد اقبال اکثر مردم استان قرار دارد موجب شد تا گیلانیان همواره دید مثبتی به دولت تدبیر امید داشته باشند.

همچنین موفقیت چشمگیر چند فرماندار و حمایت نمایندگان شاخص گیلان از دولت روحانی دلایل خوبی برای حمایت اکثر مردم این استان از روحانی بود.

به‌هرحال‌حسن‌روحانی بار دیگر توسط مردم گیلان و این بار با حمایت 70 درصدی به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد و این نشان می‌دهد مردم برخلاف تصور برخی از سیاستمداران بدون توجه به وعده‌ها پوپولیستی و شعارهای رنگ و لعاب‌دار به عملکرد واقعی نامزدها توجه دارند.

عملکرد مثبتی که موجب سرازیر شدن آرای خاکستری به سمت روحانی و پیروزی وی در انتخابات شد.

/ایلنا

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا